קברה ביין
מותג | |
---|---|
יישון | 8-10 שבועות |
מוצא | ספרד |
סוג | חצי קשה |
משקל | 3 ק"ג |
שומן | 36% |
מקור | חלב עיזים |
על היצרן
SPANISH CHEESE ספניש צ'יז, הוא מפעל משפחתי הממוקם באזור למנשה בספרד, שבירתו העיר הידועה טולדו. המפעל בבעלות משפחתית, טבוע בלב אזור חקלאי מפואר בו גדלות כבשים מזן לה מנשה, מהן מפיקים את גבינת הכבשים מסוג מנצ'גו MANCHEGO, המפורסמת בספרד ובעולם כולו. על אזור זה נכתב הרומן הידוע 'דון קישוטה איש למנשה'. ייצור הגבינות בספניש צ'יז מיוצרות בשיטות מסורתיות המבוססות על מורשת מקומית עתיקת יומין, בעיקר מחלב כבשים ועזים.
על הגבינה
הקברה דל וינו או איך שמכנים גבינה זו המקומיים 'העז השיכורה', היא גבינת עזים טיפוסית. מיוצרת מ 100% חלב עזים מזן מקומי. היין אינו נמצא בתוך הגבינה אלא רק במעטה שלה בלבד. במקום לשטוף את הגבינה במי מלח בלבד וכך לעזור ביצור המעטה והיישון של הגבינה השתמשו גם ביין המקומי בעל החומציות הגבוהה. את הגבינה טובלים במשך כמה ימים באמבט יין. התוצאה ברורה, גבינת עזים אשר בנוסף לטעם המקורי המשובח שלה, היא ניחנה בניחוחות של יין אדום שנטמעים בטעמי חלב העזים. צבעה הבורדו אדום עמוק מהווה ניגוד עם צבע הגבינה עצמה, הבהיר יחסית. היא בעלת טעם עמוק ואגוזי, עם ניחוח עדין של יין אדום. טכניקת יישון זו נהוגה גם בארצות רבות באירופה
על השולחן
הכי נכון לטעום את הגבינה כמו שהיא, עם או בלי לחם, מלווה ביין אדום ישן. מומלץ לכלול אותה בכל מאפה גבינות, נקייה ללא שילוב של גבינות אחרות, כך יתבלט טעמה הייחודי וישאיר את רישומו. בורקס וסמבוסק יאהבו מאוד את "העז השיכורה". פרוסות יפות על סלט, פלפלונים מממולאים ,פרוסות עבות מצופות בביצה ופירורי פנקו, מטוגנים בשמן עמוק, מעדן!