סנט מור
מותג | |
---|---|
יישון | 9 ימים |
מוצא | צרפת |
סוג | רכה עם עובש לבן |
משקל | 1 ק”ג |
שומן | 23% |
מקור | חלב עיזים |
כשרות | רבנות ראשית |
על היצרן
סואניון הינו מותג המיוצר ע”י תאגיד אוריאל אשר נוסד בשנת 1895 בעמק הלואר, ומאז התפתח ללא הפסק. כיום הוא התאגיד הגדול ביותר בצרפת ובאירופה כולה לייצור גבינות מחלב עזים. 44% מבתי האב בצרפת צורכים גבינות עזים של ‘אוריאל’ (על פי סקר משנת 2013). הוא פרוס על אתרי ייצור רבים השתולים בלב אזורים המתמחים בהפקת חלב עזים.
על הגבינה
גבינת הסנט-מור מיוצרת בצורת גליל שבמרכזו מושחל קנה קש, מטרתו להקל על הטיפול בגבינה העדינה בימיה הראשונים ועוזר לאוורר את פנים הגבינה בתהליך היישון. קש זה מוסר בתום היישון ולפני האריזה. ייחודה הנוסף של הסנט מור הוא התסיסה הלאקטית הטבעית שהיא עוברת בתהליך הגיבון שלה ללא חיידקי רנט. כשהגבינה מבשילה ,הקליפה הופכת יבשה וקשה יותר ואילו החלק הפנימי הופך רך וכמעט נוזלי.
על השולחן
הסנט מור קלאסית למגש גבינות, מתאימה להקרמה על ירקות ופתוח אדמה. היא מעולה למנה המפורסמת ‘השבר שוד’- גבינת עזים חמה. המנה מורכבת מסלט חסה, עליו פרוסת טוסט, עליו פרוסת גבינה שעברה חימום בגריל, ומעל הכל רוטב ווינגרט קלאסי. יין אדום ישן יהיה מעולה כאן.