ברס בלו
מותג | |
---|---|
יישון | 30 יום |
מוצא | צרפת |
סוג | גבינה כחולה עם עובש לבן |
משקל | כ- 2 קג' |
שומן | 42% |
מקור | חלב פרה |
כשרות | רבנות ראשית |
על היצרן
המפעל נמצא בבעלות התאגיד סבנסיה (לשעבר בונגראן BONGRAIN ). סבנסיה הינו תאגיד צרפתי בינלאומי לייצור גבינות ומוצרי חלב. הוא מתמחה בייצור גבינות ייחודיות הנאמנות למורשת ותנאי האזור בו מיוצרות ומפיץ אותן ברחבי תבל וצרפת. נחשב למס' 1 באירופה ומס' 5 בעולם מסוגו.
על הגבינה
הגבינה מיוצרת מגבינה רכה בתפרחת לבנה המבשילה יחד עם פנציליום רוקפורטי ליצירת העורקים הכחולים. לאחר שמתהווה הצורה הרצויה, מוציאים את הגבינה מהתבנית, ממליחים אותה, ולבסוף מצפים אותה בפניציליום קממברטי, על מנת ליצור את המעטה החיצון דמוי הקממבר. טעמה עשיר ומזכיר את הגורגונזולה האיטלקית, היא רכה ונימוחה מבפנים.
על השולחן
תתאים לאירוח בליווי לחם כפרי טרי בליווי יין אדום כגון קברנה סוביניון.
בתנור כשכבה עליונה בפרוסות המעטרות לזניה או קישים למיניהם.