שקשוקת סלק, פקאנים מסוכרים וגבינת גורגונזולה
פותחים את השבוע עם גרסה מתחכמת לשקשוקה הידוע והאהובה – התוצאה תפתיע אתכם!
מצרכים:
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות חמאה
- 1 כרישה קצוצה גס
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 2 כפות עלי טימין טרי
- 1 כף דבש
- 2 כפות חומץ אגוזים או חומץ יין לבן
- 3 סלקים בואקום- שופרסל חתוכים לקוביות
- 250 מ”ל שמנת מתוקה 32% שומן
- 1 ביצה
- כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס
- 6 חלמונים
- 100 גרם גבינת גורגונזולה – הגבינות של נני
- 50 גרם פקאנים מסוכרים קצוצים גס
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה:
- בסיר רחב או מחבת גדולה מחממים שמן זית וצולים את הכרישה מספר דקות עד שמתרככת קלות.
- מוסיפים חמאה, שום וטימין וממשיכים בטיגון עוד כדקה.
- מוסיפים את הדבש, החומץ וקוביות הסלק וממשיכים לצלות עוד כ5 דקות.
- טורפים את הביצה עם השמנת ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים מספר דקות.
- מניחים את חלמוני הביצה אחד אחד, בין לבין מניחים קוביות גורגונזולה ומבשלים עוד 2-3 דקות.
- מפזרים פקאנים ופטרוזיליה ומגישים.
מתכון: אודי ואושר
צילום: נועם פריסמן