הגבינות של נני
שקשוקת סלק, פקאנים מסוכרים וגבינת גורגונזולה

שקשוקת סלק, פקאנים מסוכרים וגבינת גורגונזולה

פותחים את השבוע עם גרסה מתחכמת לשקשוקה הידוע והאהובה – התוצאה תפתיע אתכם!

מצרכים:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חמאה
  • 1 כרישה קצוצה גס
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 2 כפות עלי טימין טרי
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות חומץ אגוזים או חומץ יין לבן
  • 3 סלקים בואקום- שופרסל חתוכים לקוביות
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 32% שומן
  • 1 ביצה
  • כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • 6 חלמונים
  • 100 גרם גבינת גורגונזולה – הגבינות של נני
  • 50 גרם פקאנים מסוכרים קצוצים גס
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב או מחבת גדולה מחממים שמן זית וצולים את הכרישה מספר דקות עד שמתרככת קלות.
  2. מוסיפים חמאה, שום וטימין וממשיכים בטיגון עוד כדקה.
  3. מוסיפים את הדבש, החומץ וקוביות הסלק וממשיכים לצלות עוד כ5 דקות.
  4. טורפים את הביצה עם השמנת ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים מספר דקות.
  5. מניחים את חלמוני הביצה אחד אחד, בין לבין מניחים קוביות גורגונזולה ומבשלים עוד 2-3 דקות.
  6. מפזרים פקאנים ופטרוזיליה ומגישים.

 

מתכון: אודי ואושר

צילום: נועם פריסמן

Scroll to top