הגבינות של נני
פולנטה קוקוס, ביצה עלומה ,תרד מוקפץ וגבינת גרנה פדנה

פולנטה קוקוס, ביצה עלומה ,תרד מוקפץ וגבינת גרנה פדנה

הסתיו כבר בחלונות וזו סיבה נהדרת להכין פולנטה אווירירית וקלילה מקוקוס בליווי תרד מוקפץ וגבינת גרנה פדנה קשה וחריפה. מנה נהדרת כמנה ראשונה לאירוח או כנישנוש.

4 מנות

מצרכים:

לפולנטה

  • 400 גרם גרעיני תירס טרי
  • 400 מ”ל קרם קוקוס
  • 2 כוסות חלב
  • ספריי שמן קוקוס
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 5-6 עלי מרווה טריים קצוצים
  • חצי כוס קמח תירס אינסטנט ( פולנטה )
  • גרידה מ1 לימון

לביצה עלומה

  • 4 ביצים
  • מים רותחים

לתרד

  • ספריי שמן זית
  • 2 שיני שום פרוסות
  • צרור גדול תרד טרי שטוף וקצוץ גס

להגשה

  • עגבניית מגי חצוייה
  • חופן פיסטוקים קלופים קלויים
  • גבינת גרנה פדנה (הגבינות של נני)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר רחב, מתיזים את שמן הקוקוס ומטגנים את השום והמרווה 1-2 דקות.
  2. טוחנים את גרעיני התירס עם החלב באמצעות בלנדר  מוט ומוסיפים לסיר ביחד עם קרם הקוקוס. מביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את הפולנטה ומתבלים במלח ופלפל.
  4. מבשלים תוך כדי עירבוב עד שהתערבות מסמיכה והגרגירים נמסים ( כ-15 דקות ).
  5. לביצים: מרתיחים מים בסיר. שוברים ביצה לכף מחוררת, מסננים את הנוזלים ומעבירים לקערה. מניחים בסיר. חוזרים על הפעולה עם כל הביצים. מבשלים 3 דקות ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  6. לתרד: בסיר מטגנים שום פרוס בספריי שמן זית, מוסיפים את התרד עם המים שנשארו עליו ומטגנים 2-3 דקות עד שהתרד מאבד מנפחו.
  7. בהגשה: מוסיפים לפולנטה את גרידת הלימון ומגישים עם תרד וביצה עלומה ומסביב סוחטים מיץ מהעגבנייה, מפזרים פיסטוקים וגבינת גראנה פדאנה- של הגבינות של נני

 

מתכון: אודי ואושר

צילום: נועם פריסמן

Scroll to top
X