הגבינות של נני
פולנטה עם תירס טרי וגבינות שמגישים עם פטריות צרובות וטימין

החורף מגיע וזה בדיוק הזמן להכין את המנה הכי מנחמת שיש: פולנטה מתירס טרי עם פטריות וגבינות טעימות!

מצרכים:
5 כפות חמאה אלוויר
3 קלחי תירס, עדיף מסוג גילי
1 כוס פולנטה (קמח תירס)
100 גרם בורסאן עירית ובצלי שאלוט
70 גרם גרנה פדנו, מגורדת דק
1/2 כפית מלח

לפטריות:
2 כפות שמן זית
1 סלסלה פטריות שמפניון טריות
3-4 ענפי טימין טרי
מעט מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:
– חותכים את הפטריות לפרוסות עבות ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן. משמנים אותן גם מלמעלה ומפזרים מלח וטימין. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה. בערך 10 דקות.
– חותכים את גרגירי התירס מהקלחים וטוחנים מעט במעבד מזון. חשוב להשאיר את חתיכות של התירס ולא לטחון לגמרי.
– ממיסים את החמאה ומוסיפים את גרגירי התירס הטחונים. מטגנים במשך 7 דקות.
– מוסיפים מים רותחים ומלח ושופכים פנימה, לאט, את הפולנטה. מקפידים כל הזמן לערבב.
– לאחר 3 דקות מוסיפים את הבורסאן ואת הגרנה פדנו ומערבבים עד שהפולנטה רכה וכל הגבינות נמסו.
– מגישים עם פטריות צרובות, גילופי גרנה פדנו ועלי טימין.

 

Scroll to top
X