מתכון של אבי ביטון – קרפצ'יו בקר ברוטב וינגרט תפוזים
קרפצ'יו בקר עם רוקט וצנוברים ברוטב וינגרט עם חרדל דיז'ון גרגירים של Maille ומעדן תפוזים של סנדלפור.
מצרכים :
נתח שייטל
רוקט
צנוברים
שמן זית
מטחנת מלח טבעי לבן
לויניגרט:
שמן זית
מיץ לימון או חומץ
חרדל דיזון גרגירים של Maille
מלח
מעדן פרי תפוזים סנדלפור
לקוקטיל:
30 מ"ל אוזו מטקסה
40 מ"ל סמבוקה מולינרי
30 מ"ל מים
2 כוכבי אניס
אופן ההכנה:
- פורסים את השייטל לפרוסות דקות, ומניחים בין שני ניירות אפייה.
- בעזרת פטיש משטחים לקרפצ'יו.
- מכינים ויניגרט תפוזים מתקתק במעבד מזון.
- מגישים את הקרפצ'יו עם הויניגרט, עלי רוקט טריים, צנוברים ושמן זית בנדיבות.
- סוגרים עם מלח ממטחנת מלח טבעי לבן שמעניק עוצמה למנה.- כ 2 סיבובי מטחנה נדיבים .
קוקטייל :
טוחנים כוכב אניס בשייקר היטב!, מוסיפים את המרכבים ומשקשקים עם קרח, מסננים סינון כפול לכוס ומקשטים בכוכב אניס