הגבינות של נני
מרק בצל מושלם

מצרכים:

  • 6 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות קמח
  • 50 גרם חמאה אלוויר
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • מלח
  • 1/3 כפית פלפל לבן
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 2 כפות אבקת מרק בצל

להגשה:

  • בגאט
  • שמן זית
  • גבינת קממבר איסיניי סור מור
  • לחם לבן

אופן הכנה:

  1. מחממים שמן זית וקנולה בסיר עמוק ומוסיפים את הבצל הפרוס. מאדים, תוך כדי ערבוב, עד שקיפות
  2. אחרי 6 דקות אידוי מוסיפים כף סוכר וממשיכים לאדות עד שהבצלים מזהיבים. בערך חצי שעה (תהיה סבלניים, זה לוקח קצת זמן).
  3. כאשר הבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עד שהחמאה נמסה.
  4. מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים היטב. לא להלחץ אם נוצרים מעט גושים, זה יעל בהמשך. מטרת הקמח היא להסמיך את המרק.
  5. מוסיפים יין לבן ומערבבים היטב. מבשלים 5 דקות עד שאדי האלכוהול יעלמו.
  6. מוסיפים 6 כוסות מים רותחים ו-2 כפות אבקת מרק בצל ומערבבים היטב.
  7. כאשר המרק מגיע לרתיחה מוסיפים 1/4 כפית אגוז מוסקט, 1/3 כפית פלפל לבן ומלח לפי הטעם.
  8. מנמיכים את האש ומבשלים במשך חצי שעה. מקפידים לערבב פעם בחצי שעה.

מומלץ לאכול את המרק למחרת כאשר הטעמים מתחזקים.

להגשה:

  • חותכים את האגט לפרוסות בעובי 2 ס”מ. מברישים במעט שמן זית ומניחים פרוסה מגבינת קממבר איסייני סור מור.
  • מעבירם לתנור במצב גריל ואופים במשך 3-5 דקות עד המסה. מגישים מעל המרק

 

מתכון: יונית צוקרמן

צילום: אפיק גבאי

 

Scroll to top
X