מצרכים:
- 6 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים דק
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף שמן קנולה
- 1 כף סוכר
- 2 כפות קמח
- 50 גרם חמאה אלוויר
- 1 כוס יין לבן יבש
- מלח
- 1/3 כפית פלפל לבן
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 2 כפות אבקת מרק בצל
להגשה:
- בגאט
- שמן זית
- גבינת קממבר איסיניי סור מור
- לחם לבן
אופן הכנה:
- מחממים שמן זית וקנולה בסיר עמוק ומוסיפים את הבצל הפרוס. מאדים, תוך כדי ערבוב, עד שקיפות
- אחרי 6 דקות אידוי מוסיפים כף סוכר וממשיכים לאדות עד שהבצלים מזהיבים. בערך חצי שעה (תהיה סבלניים, זה לוקח קצת זמן).
- כאשר הבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עד שהחמאה נמסה.
- מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים היטב. לא להלחץ אם נוצרים מעט גושים, זה יעל בהמשך. מטרת הקמח היא להסמיך את המרק.
- מוסיפים יין לבן ומערבבים היטב. מבשלים 5 דקות עד שאדי האלכוהול יעלמו.
- מוסיפים 6 כוסות מים רותחים ו-2 כפות אבקת מרק בצל ומערבבים היטב.
- כאשר המרק מגיע לרתיחה מוסיפים 1/4 כפית אגוז מוסקט, 1/3 כפית פלפל לבן ומלח לפי הטעם.
- מנמיכים את האש ומבשלים במשך חצי שעה. מקפידים לערבב פעם בחצי שעה.
מומלץ לאכול את המרק למחרת כאשר הטעמים מתחזקים.
להגשה:
- חותכים את האגט לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מברישים במעט שמן זית ומניחים פרוסה מגבינת קממבר איסייני סור מור.
- מעבירם לתנור במצב גריל ואופים במשך 3-5 דקות עד המסה. מגישים מעל המרק
מתכון: יונית צוקרמן
צילום: אפיק גבאי