הגבינות של נני
אספרגוס בוויניגרט חרדל

מצרכים:

  • 20 אספרגוסים עבים
  • 2 כפות שמן זית

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מ-1 לימון
  • 1 כף חרדל דיז’ון Maille
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  1. בסיר גדול מרתיחים מים עם כפית מלח. מבשלים את האספרגוס דקה אחת, מעבירים מיד למי קרח. מסננים ושומרים בצד.
  2. במחבת מחממים 2 כפות שמן זית וצורבים את האספרגוס מכל צדיו כ-2 דקות.
  3. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מצרכי הרוטב בצנצנת קטנה או בקערית. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מגישים: שמים את האספרגוס הצרובים על צלחת הגשה ומזלפים מעליהם את הרוטב.

 

מתכון: ישראל אהרוני

 

 

Scroll to top
X