מצרכים:
- 20 אספרגוסים עבים
- 2 כפות שמן זית
לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- מיץ מ-1 לימון
- 1 כף חרדל דיז’ון Maille
- 2 כפות עירית קצוצה
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
- בסיר גדול מרתיחים מים עם כפית מלח. מבשלים את האספרגוס דקה אחת, מעבירים מיד למי קרח. מסננים ושומרים בצד.
- במחבת מחממים 2 כפות שמן זית וצורבים את האספרגוס מכל צדיו כ-2 דקות.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מצרכי הרוטב בצנצנת קטנה או בקערית. טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים: שמים את האספרגוס הצרובים על צלחת הגשה ומזלפים מעליהם את הרוטב.
מתכון: ישראל אהרוני