הגבינות של נני
שוקי עוף במרינדת חרדל דיז’ון ותבלינים

שוקי עוף במרינדת חרדל דיז’ון,מנה קלה להכנה לכל המשפחה וגם לאירוח

שף: אריק ברגר

(4 מנות)

מצרכים:

16 יח’ שוקי עוף טריות ונקיות
3 שיני שום
כף שבבי צ’ילי
כף דבש
¼ כוס חרדל MAILLE דיז’ון
כף פפריקה אדומה מתוקה או חריפה
4 כפות מיונז
10 ענפי כוסברה
גרידה מלימון 1
מיץ מלימון שלם

 

אופן ההכנה:

בקערה לערבב את מרכיבי המרינדה: פפריקה, צ’ילי, דבש וחרדל דיז’ון ולערבב היטב.
להכניס את שוקי העוף הנקיים לקערה ולטבול היטב עד שהמשרה מכסה את כל השוקיים. להכניס למקרר ל- 30 דקות.
בתבנית בינונית לסדר את שוקי העוף בשכבה אחת, אם נשאר מהמרינדה לשפוך מעל השוקיים ולהכניס לתנור לחום מקסימלי של 250 מעלות.
לאחר מספר דקות לכסות את התבנית בנייר אלומיניום, להוריד את חום התנור ל- 200 מעלות ולהמשיך לצלות במשך 15 דקות. מדי פעם להפוך ולסדר מחדש את השוקיים.
להוציא את השוקיים מהתנור ולסדר מעל נייר אפייה בתבנית צלייה. להכניס לתנור במצב טורבו/גריל עליון או בתוכנית צלייה בחום מקסימלי עד שהשוקיים מקבלות מעטה קריספי.
להוריד את חום התנור ל-180 מעלות ולהשאיר בתנור ל-15 דקות נוספות.
לקצוץ את שיני השום והכוסברה לגרד את קליפת הלימון ולסחוט את המיץ היטב. לערבב בקערה קטנה יחד את המיונז, הכוסברה, גרידת הלימון והמיץ ולהמליח לפי הטעם.
להגיש יחד את השוקיים הצלויות עם המיונז המתובל. בתיאבון.

[לתיבול נוסף: יש להחליף את הכוסברה לתערובת עשבי תיבול לטעמכם (פטרוזיליה, טימין, רוזמרין, אורגנו, בזיליקום ואפילו נענע) ואת מיץ הלימון ביין אדום.]

Scroll to top
X