ישראל אהרוני מכין מנה צרפתית קלאסית שמתאימה לאירוח חלבי – קיש פטריות ובצל. במקום לעבוד קשה ולהכין בצק פריך, משתמשים בבצק עלים מוכן ונהנים מהכנה מהירה וקלה
מצרכים למילוי:
1 חבילה פטריות פורצ’יני מיובשות
3 כפות שמן זית
30 גרם חמאת אלוויר
5 בצלים בינוניים
1 גבעול תימין טרי (רק העלים)
1 גבעול רוזמרין (רק העלים)
1/2 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 מיכל שמנת לבישול 15%
1/2 כוס חלב 3%
3 ביצים L
1/2 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אגוז מוסקט
לקיש:
1 חבילה בצק עלים קפוא (מופשר לפי הוראות היצרן)
100 גרם גבינת קשקבל הגבינות של נני
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את המילוי: משרים את הפטריות המיובשות במים רותחים 15 דקות, מסננים וסוחטים מנוזלים. קוצצים דק.
- במחבת רחבה מחממים את השמן והחמאה.
- חותכים את הבצל לפרוסות דקות ומוסיפים למחבת. מטגנים 2 דקות.
- מוסיפים את התימין, הרוזמרין, פטריות קצוצות, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מטגנים 5 דקות ומסירים מהאש.
- בקערה טורפים את השמנת, הביצים, החלב, המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול גדול ומרפדים תבנית טארט עגולה עם שוליים גבוהים. דוקרים מעט במזלג.
- מעל הבצק שמים את תערובת הפטריות והבצל, מעליה יוצקים את תערובת השמנת והביצים, מפזרים מעל את הגבינה ומכסים בנייר כסף.
- אופים את הקיש 30 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 20 דקות, עד שהקיש שחום.
מתכון: ישראל אהרוני
צילום: נועם פריסמן