מצרכים:
1 חבילה צינורות פסטה (קנלוני)
100 גרם צ’דר הגבינות של נני, מגורדת דק
100 גרם מוצרלה הגבינות של נני, מגורדת
2 חבילות בורסן בטעם טבעי
50 גרם גרנה פדנו, מגורדת דק
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 ביצה L
1/2 מיכל שמנת מתוקה
לחלק העליון:
100 גרם מוצרלה או צ’דר לבנה מגורדת
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
עלי בזיליקום להגשה
אופן הכנה:
– בקערה גדולה מערבבים צ’דר מגורדת, מוצרלה, בורסן, גרנה פדנו, פלפל שחור, ביצה ושמנת עד שנוצר מילוי גבינות די רך אבל לא נוזלי. אם הוא מעט נוזלי אפשר להוסיף 1 כף קמח.
– ממלאים כל קנלוני במילוי בעזרת כפית או שקית זילוף.
– מניחים את הקנלוני בשתי קומות בתוך תבנית פיירקס מלבנית בגודל 20 על 30.
– מכסים מעל ברוטב עגבניות, מקפידים שכל הפסטה תהיה מכוסה, ומפזרים מעל מוצרלה או צ’דר מגורדת.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שסכין שננעצת בתוך הפסטה חודרת בקלות.
– מעטרים בעלי בזיליקום ומגישים.
צילום: אפיק גבאי