הגבינות של נני
צ’וקורו – שבלול פילו ענק במילוי גבינות, חצילים ופלפל אדום

מצרכים:

1 חבילה עלי פילו, 20 דפים

שמן זית

למילוי:

1 ק”ג גבינת עיזים למריחה SOIGNON

300 גרם גבינת טברנה קוביות הגבינות של נני (ללא נוזלים)

200 גרם גבינת קשקבל מגוררת הגבינות של נני

3-2 חצילים

6 פלפלים אדומים

לאפייה:

כפות קצח ו-2 כפות שומשום

 

אופן הכנה:
– תחילה מכינים את המילוי, קולים את החצילים על אש גלויה. מצננים מעט, קולפים ושמים למספר דקות במסננת. לניקוז חלק מהנוזלים.
– קולים את הפלפלים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות, עד שהשחימו. במהלך האפייה הופכים את הפלפלים. מוציאים מהתנור ומעבירים לשקית ניילון, סוגרים בצורה רפויה. מצננים, קולפים ומרחיקים גבעול וגרעינים. חותכים לרצועות.
– מערבבים את כל מרכיבי המילוי. במידת הצורך אפשר להוסיף ביצה לחיבור המרכיבים.
– מניחים עלה בצק על משטח עבודה, בעזרת מברשת מורחים בשמן זית ומניחים מעל עלה נוסף.
– מניחים לאורך הבצק מהמילוי ומגלגלים לגלילה צרה. ממלאים כך כל שני דפים.
– משמנים תבנית אפייה גדולה, כמו להכנת פיצה ומניחים במרכז גליל ממולא. מגלגלים כשבלול.
– מגלגלים מסביבו את הגלילים הנוספים. מורחים בשמן זית. מפזרים מעל את הקצח והשומשום.
– אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני- גבוה, 190 מעלות, עד שהמאפה בצבע זהוב עמוק.

 

מתכון: צחי בוקששתר

Scroll to top
X