חומרים:
- 100 גרם חמאה אלוויר
- 6 כפות שמן זית
- 1/2 כוס כרישה, פרוסה דק
- 10 שיני שום שלמות
- 1 כוס קוביות תפוח אדמה
- 1/2 שקית (400 גרם) גרגירי חומוס, מבושלים מוקפאים
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 ליטר ציר מרק ירקות
- 1 חציל בינוני, שרוף על האש וקלוף
- 1 חופן פטרוזיליה, קצוצה
- מעט גבינת גרנה פדנו, מגוררת
- מעט מיץ לימון, לפי הטעם
- 1/2 פלפל חריף פרוס דק (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר חמאת אלוויר, שמן הזית, הכרישה והשום. מוסיפים את החומוס, תפוחי האדמה, הפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים.
- מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה עד הסמכה.
- שורפים קלות על האש את החצילים.
- מניחים את החציל במרכז קערת המרק, מזליפים מעט מיץ לימון ומוסיפים מעט מלח גס. יוצקים את המרק ומפזרים מעל מעט פטרוזיליה וגבינת גרנה פדנו.