מצרכים:
- 1 ק”ג נתח אנטריקוט
- 4 כפות גדושות חרדל דיז’ון חלק Maille
- 4 כפות גדושות חרדל גרגירים Maille
- 1/4 כוס דבש
- 1/4 כוס יין אדום
- 1/4 כוס שמן זית
- עלים מ-3 גבעולי רוזמרין
- 5 עלי מרווה
- 6 שיני שום, קלופות
- 1 כף מלח גס
לבצל שרוף:
- 6 בצל סגול, קלוף וחתוך לרצועות
- תרסיס שמן זית
אופן הכנה :
- מכינים את הבשר :מחממים תנור לחום הכי גבוה על מצב טורבו גריל עליון.
- מוציאים את הבשר מהמקרר כ-30 דקות לפני הצלייה.
- טוחנים בבלנדר מוט את החרדלים, הדבש, היין האדום, שמן הזית, עשבי התיבול, שיני השום והמלח.
- מורחים את נתח האנטריקוט מכל צדיו במשרה, מניחים על רשת צלייה מעל תבנית שתאגור את הנוזלים.
- מכניסים את הבשר לתנור הלוהט ל-10 דקות. לאחר 10 דקות, מורידים את החום ל-170 וצולים עוד כ-25 דקות, עד שהבשר במידת העשייה שאוהבים.
- מכינים את הבצל: מתיזים תרסיס שמן בסיר גדול. מוסיפים את רצועות הבצל וצולים עד שהבשל נחרך ונעשה רך ושרוף.
- מגישים את האנטריקוט עם הבצל השרוף.
מתכון: שגב משה
צילום: