הגבינות של נני
קציצות כרובית עם גבינה

מצרכים לקציצות:

  • 1 כרובית גדולה
  • 3 שיני שום
  • 1 בצל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 ביצים
  • 200 גרם גבינת קשקבל הגבינות של נני

 

לציפוי:

  • 2 ביצים
  • 1 שקית פירורי לחם
  • שמן קנולה לטיגון
  • 2 עלי מרווה

 

למטבל:

  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 1/4 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  1. חותכים את הכרובית גס ומרסקים במעבד מזון לתערובת פירורית. כותשים את השום. קוצצים דק את הבצל.
  2. מעבירים את הכרובית לקערה, מוסיפים את השום, הבצל, מלח, פלפל, הביצים והגבינה ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. צרים קציצות שמנמנות ופחוסות ומסדרים בתבנית.
  4. בצלחת עמוקה טורפים את הביצים. מעבירים את הפירורים לקערית.
  5. מחממים את השמן בגובה 1 ס”מ במחבת גדולה ומוסיפים את עלי המרווה. טובלים כל קציצה בביצה ובפרורי הלחם, ומטגנים משני הצדדים עד שהן זהובות ופריכות. מוציאים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
  6. מערבבים בקערה את מרכיבי המטבל.
  7. מגישים את הקציצות לצד המטבל.

 

מתכון: ישראל אהרוני
צילום: נמרוד גנישר

 

Scroll to top
X