מצרכים לקציצות:
- 1 כרובית גדולה
- 3 שיני שום
- 1 בצל
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 ביצים
- 200 גרם גבינת קשקבל הגבינות של נני
לציפוי:
- 2 ביצים
- 1 שקית פירורי לחם
- שמן קנולה לטיגון
- 2 עלי מרווה
למטבל:
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 3 גבעולי בצל ירוק
- 2 כפיות מיץ לימון
- 1/4 כפית מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
- חותכים את הכרובית גס ומרסקים במעבד מזון לתערובת פירורית. כותשים את השום. קוצצים דק את הבצל.
- מעבירים את הכרובית לקערה, מוסיפים את השום, הבצל, מלח, פלפל, הביצים והגבינה ומערבבים לתערובת אחידה.
- צרים קציצות שמנמנות ופחוסות ומסדרים בתבנית.
- בצלחת עמוקה טורפים את הביצים. מעבירים את הפירורים לקערית.
- מחממים את השמן בגובה 1 ס”מ במחבת גדולה ומוסיפים את עלי המרווה. טובלים כל קציצה בביצה ובפרורי הלחם, ומטגנים משני הצדדים עד שהן זהובות ופריכות. מוציאים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
- מערבבים בקערה את מרכיבי המטבל.
- מגישים את הקציצות לצד המטבל.
מתכון: ישראל אהרוני
צילום: נמרוד גנישר