סלט ירוק עם טוסטונים וגבינת קממבר
מצרכים לסלט:
2 ראש אנדיב לבן
4 צנוניות
2 תפוחי עץ ירוקים
1 חופן שקדים פרוסים
לטוסטונים:
1 חבילה בצק עלים
1 גבינת קממבר של נני
2 כפות שמן זית
2 כפות דבש
1 כף טימין
1/4 כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
לרוטב:
4 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות מיץ לימון
2 שיני שום
1 כף חרדל דיז’ון maille
1 כפית דבש
1/4 כפית מלח
אופן הכנה:
- מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן. מחממים את התנור ל-180 מעלות. פורסים דק את הצנוניות. חותכים את התפוחים לפלחים דקים. כותשים את השום. פורסים את הגבינה.
- מרדדים את הבצק ושמים על התבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים מעל עוד נייר אפייה ועוד תבנית שתשמש משקולת ואופים כ-15-20 דקות עד שהבצק נהיה שחום ופריך. מצננים טיפה וחותכים לפסים בעובי כ-3 ס”מ. מחזירים יחד עם הנייר לתבנית ושומרים בצד. לא מכבים את התנור.
- מכינים את הסלט: מפרידים את האנדיב לעלים, מוסיפים את הצנוניות והתפוחים ומערבבים.
- מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערית ומערבבים.
- מניחים על כל מלבן בצק פרוסת גבינה, מזלפים מעל קצת שמן זית ודבש ומפזרים עלי טימין, מלח ופלפל. אופים מתחת לגריל 3 דקות עד שהגבינה נמסה.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים. מפזרים מעל את השקדים. מסדרים על הסלט את הטוסטונים ומגישים.
מתכון: תמרה אהרוני
צילום: נמרוד גנישר