כל בית צריך מרפסת ובכל ארוחה צריך סלט. אהרוני מכין לכם סלט משגע של סלקים צלויים עם וויניגרט מתקתק וגבינה כחולה. מנה חגיגית ומושלמת לאירוח
מצרכים:
6 סלקים, קלופים
100 גרם גבינת ברס בלו
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים, שבורים
1 צרור עלי אנדיב לבן
1 צרור עלי אנדיב אדום
לוויניגרט:
1 כף רכז רימונים
3 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 כף סירופ מייפל
מעט שבבי צ’ילי
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
- אופים את הסלקים בתנור החם עד שסכין ננעצת בהם בקלות.
- חותכים את הסלקים לפלחים.
- מערבבים את חומרי הוויניגרט בצנצנת קטנה או בקערה.
- מערבבים את הוויניגרט עם הסלקים.
- שמים בצלחת הגשה או בקערה עלי אנדיב, סלקים בוויניגרט, מפזרים מעל גבינת ברס בלו ומסיימים באגוזי לוז קלויים.
מתכון: ישראל אהרוני
צילום: נמרוד גנישר