הגבינות של נני
קרם שמנת עם עוגיות חמאה, תותים ומרנג

קרם שמנת עם עוגיות חמאה, תותים ומרנג

כוס קטנה שיש בה הכול – תותים, קרם וגם שברי עוגיות. הכינו את הכפיות, יונית צוקרמן מראה לכם איך להכין קינוח קרמי משגע

 

מצרכים:

150 גרם עוגיות חמאה סנט מישל

1/4 כוס שמן קוקוס

500 מ”ל (2 מכלים) שמנת מתוקה

כף גדושה אבקת סוכר

1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל

100 גרם גבינת עיזים למריחה

1 צנצנת מעדן פרי תות סן דלפור

1 כפית תמצית וניל

7 נשיקות מרנג ורודות

12 תותים

1 כף סוכר

 

אופן הכנה:

  1. מכניסים את עוגיות החמאה ל-2 שקיות (שקית בתוך שקית) ומכים בהן באמצעות מערוך או פטיש שניצלים עד שנוצרים פירורים קטנים. מעבירים מחצית לקערה גדולה, ואת המחצית השנייה שומרים בצד בשקית.
  2. מוסיפים לקערת הפירורים שמן קוקוס ומערבבים היטב.
  3. בקערת מיקסר עם וו בלון טורפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל, מעדן פרי סן תות סן דלפור ותמצית וניל עד לקבלת קרם יציב.
  4. שוברים את נשיקות המרנג לשברים קטנים, מאחדים עם פירורי העוגיות ששמרנו בשקית (לא אלו עם שמן הקוקוס) ומוסיפים לקרם. מערבלים במיקסר כחצי דקה ומעבירים לשק זילוף.
  5. חותכים את התותים לרבעים, מניחים בקערה ומפזרים כף סוכר. מערבבים.
  6. בתחתית כל כוסית, מניחים פירורי עוגיות מהקערה (אלו שעורבבו עם השמן קוקוס).
  7. מזלפים קרם עד חצי הכוסית, מפזרים מעט תותים, מזלפים שוב קרם ואז מפזרים עוד קצת תותים ומסיימים בשברי עוגיות מהקערה.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את גבינת העיזים למריחה בגבינה לבנה או בשמנת חמוצה עם אחוזי שומן גבוהים.

 

מתכון: יונית צוקרמן

צילום: אפיק גבאי

Scroll to top
X