מק אנד צ’יז פטריות
מצרכים:
500 גרם פסטה קצרה
לבשמל:
50 גרם חמאה
3 כפות קמח
3 כוסות חלב
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט, טחון
125 גרם גבינת צ’דר לבן, מגוררת
125 גרם גבינת צ’דר כתום, מגוררת
לפטריות:
6 פטריות פורטבלו טריות
1 בצל, קלוף
3 שיני שום, קלופות
4 כפות שמן זית
6 עלי מרווה
לסיום האפייה:
4 כפות גבינת צ’דר כתום, מגוררת
אופן הכנה:
- בסיר גדול, מרתיחים מים מומלחים ומבשלים את הפסטה 3/4 בישול. מסננים ושומרים בצד.
- מכינים את הבשמל:
- ממיסים חמאה בסיר קטן עם תחתית עבה. מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהקמח מעלה ריח אגוזי.
- מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי ערבוב נמרץ, עד שנוצר רוטב בשמל סמיך.
- מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
- מוסיפים את הגבינות המגוררות ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הפטריות:
- קוצצים את הפטריות לקוביות.
- במחבת קטנה מחממים שמן זית. מטגנים את שיני השום ואת הבצל כ-5 דקות.
- מוסיפים עלי מרווה ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- מערבבים את הפסטה עם הפטריות, מעבירים לתבנית מלבנית ויוצקים מעל את הבשמל.
- מכסים בנייר כסף ואופים בתנור 40 דקות.
- בחמש הדקות האחרונות, מסירים את נייר הכסף, מפזרים עוד קצת גבינה מגוררת ואופים 5-10 דקות נוספות, עד להשחמה.
מתכון: ישראל ותמרה אהרוני
צילום: נמרוד גנישר