הגבינות של נני
קסדיה עם גוואקמולי

קסדיה עם גוואקמולי

אצל המקסיקנים הכריך הכי מפורסם הוא הקסדייה – סנדוויץ’ מטורטיות צלויות במילוי גבינות, פלפל קלוי, צ’ילי טרי ועוד הפתעות. אהרוני מלמד אתכם איך להכין קסדייה קלאסית בליווי גוואקמולי

 

מצרכים:

4 טורטיות

 

לגוואקמולי:

2 אבוקדו בשלים

2 עגבניות, קצוצות

1 צ’ילי אדום, קצוץ

3 בצלים ירוקים, קצוצים

חצי כוס כוסברה, קצוצה

מיץ מ-1 לימון

מלח

פלפל שחור גרוס

 

למילוי:

150 גרם גבינת מנצ’גו הגבינות של נני, מגוררת

1 צנצנת פלפלים קלויים

1 צ’ילי אדום פרוס

חופן עלי כוסברה

1 בצל ירוק, קצוץ

2 עגבניות תמר, פרוסות דק

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הגוואקמולי: מועכים את האבוקדו, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
  2. מחממים מחבת גדולה. מניחים בה טורטייה, מפזרים עליה צעט גבינה, מניחים פלפלים קלויים, עגבניות, כוסברה, בצל ירוק וצ’ילי, מפזרים שוב גבינה. מניחים עליה טורטייה שנייה (כמו בכריך) ומהדקים מעט באמצעות תרווד. קולים כשתי דקות. הופכים על צלחת ומחזירים למחבת לצליית הצד השני. ממשיכים בהכנה עם יתר הטורטיות.
  3. חותכים את הקסדיות למשולשים ומגישים בליווי הגוואקמולי.

 

מתכון: ישראל אהרוני

צילום: נועם פריסמן

Scroll to top
X