אצטרובל גבינות
הגשה מיוחדת ומרשימה לאירוח – אצטרובל גבינות עם שקדים פרוסים שמגישים לצד לחם טרי
לשקדים המתובלים (2 מנות):
2 כוסות שקדים טבעיים לא קלויים
1 כף שמן זית
1 כף סירופ מייפל אמיתי
1 כפית שבבי צ’ילי
1/4 כפית מלח
לאיצטרובלים:
2 גביעי גבינת בורסאן בטעם טבעי
100 גרם חמאה רכה
1 כוס גבינת קשקבל הגבינות של נני, מגוררת דק
1/2 כוס גרנה פדנו, מגוררת דק
1/3 כוס עירית, קצוצה דק
תבלין שום ועשבי תיבול
פלפל שחור גרוס
להגשה:
קרקרים זהב
מקלות של ירקות
אופן הכנה:
– מכינים את השקדים: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את חומרי השקדים ומטגנים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד הזהבה (נזהרים לא לשרוף). מצננים היטב.
– מכינים את כדור הגבינה: מערבבים בקערה את חומרי האיצטרובלים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.
– יוצרים צורה של שני אצטרובלים, נועצים שקדים ומעבירים למקרר לעוד שעה להתייצבות. מגישים עם קרקרים וירקות.