פרוסות חצילים צרובות עם עגבניות, גבינה כחולה ורוטב פסטו
מגדל של פרוסות חצילים קלויים בתנור עם עגבניות, גבינה כחולה ורוטב פסטו. מנה של מסעדה אצלכם במטבח
מצרכים:
2 חצילים מוארכים
1/4 כוס שמן זית
3 שיני שום קצוצות
1 כף תימין
מלח, פלפל
4 עגבניות גדולות פרוסות
1 קופסה רסק עגבניות
1/2 כוס גבינת ברס בלו מפוררת או מגורדת
רוטב פסטו
4\3 כוס פירורי לחם
4 כפות צנוברים קלויים
2 כפות שמן זית
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
לרוטב עגבניות:
1 בקבוק עגבניות מרוסקות דק
2 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות דק
מלח, פלפל גרוס
מעט שבבי צ’ילי
חופן עלי בזיליקום
אופן הכנה:
– מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
– מערבבים בקערית שמן זית, שום ותימין.
– פורסים את החציל לפרוסות של סנטימטר, מורחים בתערובת השמן.
– מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה וקולים בתנור כרבע שעה עד שהחצילים זהובים מעט.
– מורחים על החצילים מעט רסק עגבניות.
– מניחים מעל 3 פרוסות עגבנייה, עליה חצי כפית פסטו ומפזרים מעט גבינה.
– יוצרים שתי קומות כאלה ומניחים מעל פרוסת חציל חשופה (3 פרוסות חציל במנה).
– מערבבים בקערה פירורי לחם, פטרוזיליה, צנוברים, שמן זית וחצי כוס גבינה מגורדת ומניחים תלולית על החציל החשוף האחרון.
– מכניסים חזרה לתנור לעוד 15 דקות.
– בזמן הזה מכינים את הרוטב:
– שמים במחבת: שמן זית ושום ומדליקים להבה. מוסיפים בקבוק עגבניות, בזיליקום, מלח ופלפל ושבבי צ’ילי ומבשלים 2 דקות.
– מניחים על צלחות הגשה רוטב, עליו מנת חציל ומגישים.
צילום: נועם פריסמן
מתכון: ישראל אהרוני