סלט סלקים שרופים בויניגרט אגוזים עם גבינת מלוחה
שמתחשק סלט מתוחכם ובריא, אין כמו סלט עם סלקים צלויים שמשתלבים בצורה נפלאה עם גבינה מלוחה. מושלם לבארנץ’ של שבת בבוקר.
מצרכים:
לסלקים
- 5 סלקים בינוניים קלופים וחתוכים לפלחים
- 3 כפות שמן זית
- כוס מים
- 3 כפות חומץ בלסמי
לסלט
- 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים- אפשר להשתמש בקפואים או משומרים
- 300 גרם עלים ירוקים ( בייבי, ריג’לה, רוקט, גרגיר נחלים, בייבי – כל תערובת שרוצים ) קצוצים גס
- 300 גרם דלעת טרייה חתוכה לפרוסות דקות- פורסים באמצעות קולפן
- 4 בצלים ירוקים קצוצים
- חופן גדול עלי בזיליקום קצוצים גס
- חצי כוס גבעולי סלרי טרי קצוצים
לרוטב
- 6 כפות שמן זית עדין
- 3 כפות דבש ( או ממתיק נוזלי על בסיס סוכרלוז )
- 3 כפות חומץ אגוזים
- חצי כפית צ’ילי יבש גרוס
- קורט מלח
- 1 שן שום כתושה
לאגוזי מלך קלויים בכמון
- כף שמן זית
- כף זרעי כמון
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
להגשה
- 200 גרם גבינה מלוחה (הגבינות של נני) חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל200 מעלות על מצב טורבו.
- מערבבים את הסלקים עם שמן הזית, המים והחומץ הבלסמי וצולים בתנור עד השחמה חלקית ( כחצי שעה ).
- במחבת קטנה מחממים שמן זית עם זרעי כמון כדקה. מוסיפים את אגוזי המלך, מחממים דקה נוספת ומכבים את האש.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב. מערבבים את מרכיבי הסלט עם הרוטב ( משאירים 1-2 כפות להגשה ). מפזרים מלמעלה פלחי סלקים ותערובת אגוזי מלך וכמון, מטפטפים את שארית הרוטב ומגישים.
צילום: נועם פריסמן
מתכון: אודי ואושר