הגבינות של נני
בוריק תרד טורקי ופילו של אהרוני

בוריק תרד טורקי ופילו של אהרוני

אהרוני מכין מאפה פילו בצורת שבלול במילוי גבינות ותרד. מושלם לארוחת ערב או כשמגיעים אורחים ורוצים להרשים בלי לבלות שעות במטבח.

תבנית סיליקון  עגולה גדולה

 

מצרכים:
חבילת בצק פילו

1/2 כוס פירורי לחם

תרסיס שמן זית פאם

למילוי:

2 חבילות תרד טורקי, קצוץ גס (ללא גבעולים)

1 בצל סגול, קצוץ דק

3 שיני שום, כתושות

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה

250 גרם קוביות גבינת טברנה מלוחה – גבינות של נני

250 גרם  גבינת קשקבל מגורדת גס – גבינות של נני

מעט שמן זית

לבלילה:
3 ביצים

3 כוסות חלב

1/4 כוס שמן חמניות

מלח ופלפל שחור

אגוז מוסקט

לפיזור למעלה:

פירורי לחם עם מעט שמן זית

גבינת קשקבל מגורדת – גבינות של נני

להגשה:

זיתים

צנוניות

בצל ירוק

 

אופן הכנה:

  1. בקערה גדולה מכינים את תערובת המילוי: מערבבים את התרד, הבצל, השום, הפטרוזיליה והגבינות. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר עד שמוכנים למלא.
  2. מתיזים שמן על דף פילו ומפזרים שכבה דקה של פירורי לחם.
  3. מניחים תלולית מן התערובת ומגלגלים לגליל ולאחר מכן לשבלול.
  4. מניחים את השבלולים צפופים זה לזה בתבנית סיליקון עגולה.
  5. מערבבים את מרכיבי הבלילה: החלב, הביצים, השמן והתבלינים.
  6. יוצקים את הנוזל על השבלולים ומפזרים למעלה גבינת קשקבל מגוררת ופירורי לחם עם שמן זית.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-45 דקות.
  8. מגישים את המאפה לצד זיתים, צנוניות ובצל ירוק.

 

מתכון: ישראל אהרוני

צילום: תום בר טוב

Scroll to top