עוגת גבינה ושוקולד לבן עם ריבת חלב
קלאסיקה מנצחת – מתכון מושלם לעוגת גבינה אפויה עם שוקולד לבן, גבוהה ונמסה בפה, שמגישים עם ריבת חלב או רוטב שוקולד. תתכוננו להתמכר
מצרכים:
תחתית
- 100 גרם חמאת אלוויר מומסת (20-30 שניות במיקרוגל)
- 200 גרם פתי בר
- קורט מלח
- קורט סוכר
תערובת גבינה
- 3 ביצים M
- 675 גרם גבינת שמנת 30%
- 225 גרם סוכר
- 240 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
- 240 גרם שמנת מתוקה
ציפוי שמנת
- 330 גרם שמנת חמוצה 15%
- 30 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מדליקים תנור על 130 מעלות (טורבו).
- מניחים במעבד מזון מלח, סוכר ופתי בר וטוחנים בפולסים לקבלת מרקם גס. מוסיפים פנימה את החמאה המומסת וטוחנים ב2-3 פולסים נוספים.
- מתיזים שמן על חלקו הפנימי של רינג בקוטר 24 ס”מ (גובה 5 ס”מ) ומניחים על גבי נייר אפייה. משטחים את הבצק בתוך הרינג לעובי ½ עד 1 ס”מ.
- בקערה טורפים גבינה, סוכר וביצים למסה חלקה.
- בקערה נוספת שמים שוקולד לבן ושמנת, ממיסים במיקרוגל 30 שניות עד 1 דקה ליצירת נוזל חלק.
- מערבבים יחד את תכולת 2 הקערות ויוצקים לתוך הרינג.
- מניחים במרכז התנור ואופים בסה”כ 60-70 דקות. (הערה: אם לאחר 40 דקות נראה התרוממות בצדדים, יש לפתוח את דלת התנור (או לכבות) לכמה דקות כדי שירדו בחזרה (5 דקות), ואז להמשיך לאפות).
- העוגה מוכנה כאשר היא יציבה אך עדיין מעט נוזלית במרכז. אין להמשיך לאפות!
- מוציאים את העוגה ומאפשרים לה להצטנן מספר דקות .מגבירים את הטמפ’ ל-150 מעלות.
- טורפים יחד שמנת חמוצה ואבקת סוכר, יוצקים למרכז העוגה ואופים 5 דקות נוספות. מוציאים ומקררים ל24 שעות לפני ההגשה (מינימום 4-5 שעות).
- מגישים עם ריבת חלב
מתכון: אודי ואושר
צילום: נועם פריסמן