הגבינות של נני
מאפה תרד עם גבינת פיקורינו וגבינת עיזים

מאפה תרד עם גבינת פיקורינו וגבינת עיזים

מאפה תרד בריא ומזין כמו במסעדות שקל מאוד להכין בבית. מושלם לארוחת ערב בליווי סלט או לאירוח חגיגי.

מצרכים:

9 דפי פילו

תרסיס שמן

פירורי לחם

3 חבילות תרד טורקי חתוך

1 בצל גדול קצוץ דק

כוס שמיר קצוץ

כוס פטרוזיליה קצוצה

100 גרם גבינת פיקורינו מפוררת

100 גרם גבינת עיזים (הגבינות של נני)  מפוררת

 

לבלילה:

3 ביצים

חצי כוס חלב

רבע כוס שמן זית

מלח, פלפל

אגוז מוסקט

 

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות

מערבבים את התרד, בצל, שמיר ופטרוזיליה בקערה.

מוסיפים את הגבינות ומערבבים.

מערבבים בקערה נפרדת את חומרי הבלילה.

מרססים דף פילו בתרסיס פאם ומפזרים מעל פירורי לחם. חוזרים על הפעולה עם שני דפי פילו נוספים.

שמים בפיירקס את שלושת דפי הפילו, עליהם חצי מכמות התרד ועליו חצי מכמות הבלילה.

חוזרים על פעולת שלושה דפי פילו נוספים ועליהם את המחצית הנותרת של התרד וחצי מכמות הבלילה.

מניחים את שלושת הדפים האחרונים, מחוררים מעט במזלג ויוצקים את שארית הבלילה.

אופים כ 45 דקות.

 

מתכון: ישראל אהרוני

צילום: נועם פריסמן

Scroll to top