הגבינות של נני
מאפה בצק עלים עם כיכר קממבר ונגיעת ריבה

מאפה בצק עלים עם כיכר קממבר ונגיעת ריבה

מליחות עדינה ומרקם קרמי של הגבינה, פריכות מענגת של בצק העלים ונגיעה של ריבה מתוקה — מאפה מרשים שמכינים בקלות ומחכים למחמאות.

חומרים למאפה אחד (6 מנות):

1 כיכר (150-125 גרם) גבינת Camembert la Rustique

2 כפות מעדן פרי פטל סנדלפור

300 גרם בצק עלים צרפתי מרודד על בסיס חמאה

1 ביצה טרופה

 

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מניחים בצק עלים מרודד על נייר אפייה וקורצים ממנו עיגול בקוטר 18 ס”מ. מורחים על עיגול הבצק כף מעדן פרי ומניחים במרכז העיגול את כיכר הקממבר. מורחים כף ריבה על כיכר הגבינה.
  3. קורצים עיגול בצק נוסף בקוטר 12 ס”מ ובמרכזו קורצים עיגול קטן בקוטר 4-3 ס”מ ומסירים אותו כך שתיווצר טבעת. מניחים את טבעת הבצק על הגבינה. מרימים את שולי עיגול הבצק התחתון ומהדקים אותם אל הגבינה ליצירת שוליים. מברישים את שולי הבצק ואת העיגול העליון בביצה.
  4. אופים 15 דקות, מורידים את הטמפ’ ל-180 מעלות ואופים עוד 20-15 דקות להזהבה יפה.
  5. נותנים לכיכר להתקרר 10 דקות לפני ההגשה, כדי שהגבינה תתייצב מעט ולא תיזל בזמן החיתוך. מגישים חמים.

עיצוב: עמית פרבר
צילום:דניאל לילה
מתכונים: אורלי פלאי ברונשטיין
הפקה: על השולחן מרכז גסטרונומי

 

 

Scroll to top
X