מצרכים ל 4- מנות:
2 חבילות רביולי גבינת עיזים (800 גרם)
4 כפות שמן זית
300 גרם עגבניות שרי אדומות חצויות
3 כפות שום קונפי (מתכון בהמשך)
2 בצלים לבנים פרוסים שטוגנו עד להזהבה
והשחמה בשמן זית
חופן עלי תימין טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מכינים שום קונפי – שוטפים היטב ראש שום שלם ומפרקים אותו לשיני שום עם הקליפה (משאירים את הקליפה). מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור בנדיבות וצולים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות למשך 30 דקות.
- מרתיחים סיר מים עם מלח בנדיבות לבישול הרביולי.
- במחבת רחבה או סוטאז’ מחממים שמן זית עד שחם מאד.
- מוסיפים את העגבניות שרי החצויות וצולים אותן במחבת החמה, מתבלים במלח ופלפל.
- כשעגבניות השרי צרובות ושחומות מעט מוסיפים את השום קונפי והבצל המקורמל.
- מערבבים מעט, מכבים את האש ומניחים בצד.
- מבשלים את הרביולי במי המלח למשך 2 דקות.
- מעבירים את הרביולי למסננת ולא שוטפים.
- מחזירים את המחבת/סוטאז’ לאש גבוהה ומוסיפים את עלי התימין.
- כשהמחבת חמה מאוד מוסיפים את הרביולי, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים בעדינות.
- מכבים את האש ומעבירים לצלחות הגשה.