הגבינות של נני
5 המלצות טעימות שאפשר להביא למארחים בסוכה ויוצרים את המתנה המושלמת

5 המלצות טעימות שאפשר להביא למארחים בסוכה ויוצרים את המתנה המושלמת

מגש גבינות

אין לכם המון זמן לבלות במטבח ואתם רוצים להרשים ולפנק את המארחים? הדרך הכי טובה לעשות את זה היא להכין מגש גבינות, חתוכות לפרוסות או קוביות, ובצידי המגש להוסיף קיסמים צבעוניים או תוספות קטנות משלימות כמו זיתים, עגבניות מיובשות, פלפלים קטנים חריפים ואפילו ריבה שמשתלבת נהדר עם גבינות בעלות טעם עז. חשוב לשלב כמה סוגים של גבינות – רכות וקשות, עם טעמים עדינים וכאלה עם טעם דומיננטי, העיקר שכל אחד יוכל למצוא את הגבינה שהוא אוהב ולהטעים אותה ללחם, לפרי או ליין.

הנה המלצה שלנו על גבינות שיתאימו למגש:

– גאודה הולנדית מקורית מחלב פרה חצי קשה (הגבינות של נני) – מדובר על אחת הגבינות הכי נמכרות ונפוצות בעולם עם תכולת שומן של 30%. ניתן לחתוך את הגבינה לפרוסות או קוביות ומומלץ להגיש אותה לצד יינות לבנים יבשים.
– גבינת בייבי בל (אריזות אישיות) – חטיפי גבינה, בגודל ביס, ארוזים במעטה שעווה אדום המגן עליהם ומאריך את חיי המדף שלהן. האריזה המיוחדת לא רק תקשט ותוסיף צבע למגש הגבינות אלא גם מאפשרת לכם להותיר את הגבינה מחוץ למקרר ועדיין לשמור עליה. תהליך פתיחת הגבינה האישית גם מייצר תחושה של כיף ושל מתנה קטנה ואישית שכל אורח מקבל.
– גבינת צ'דר אנגלית, 33% שומן, חצי קשה (הגבינות של נני) – הגבינה מיוצרת בצפון מערב אנגליה ומאחוריה מורשת של 3 דורות בייצור גבינות בריטיות מסוגים שונים, בינהם הצ'דר.  ישנם 2 סוגי צ'דר, לבנה וכתומה, כאשר צבעה נוצר כאשר מוסיפים לה בטא קרוטן המוסיף גם צבע אך גם פיקנטיות.
– ברי לה רוסטיק – גבינת ברי שמיוצרת באזור לורין בצפון מזרח צרפת ומתמחה בייצור קממבר וברי. הגבינה נחשבת לאחת הגבינות המפורסמות בצרפת וגלגל ממנה במגש הגבינות יהפוך אותו למרשים וטעים במיוחד. רצוי מאוד להגיש את הגבינה לצד באגט טרי או לחם דגנים והיא הכי טעימה במצבה הבשל אז תקבלו פנים רך ומעט נוזלי.
– ברס בלו – גבינה כחולה עם טעם עשיר שמזכיר את הגורגנזולה האיטלקית. הגבינה רכה ונימוחה מבפנים ותתאים במיוחד ללחם כפרי וליין אדום.
– גבינת עיזים Rulo cabra natural  – גבינת עיזים רכה, כמעט טרייה, שעברה יישון קצר. לגבינה טעם עדין וניחוח קל של חלב עיזים והיא מגיעה באריזה מיוחדת השומרת עליה ומאריכה את חיי המדף שלה כך שתוכלו לשמור אותה אצלכם במקרר עד לרגע שבו תרצו להניח אותה על מגש הגבינות. הגבינה משתלבת מעולה עם יין אדום צעיר.
– גבינת מנצ'גו 35% שומן, חצי קשה דחוסה (הגבינות של נני) – מלכת הגבינות הספרדיות שקרויה על שם האזור בו נולדה ובו היא מיוצרת – אזור לה מנצ'ה במרכז ספרד. הגבינה נהנת מהגנה על שם המותג ורק גבינה המיוצרת מ-100% חלב כבשים מזן לה מנצ'ה ועל פי תקנות מיוחדות יכולה להקרא מנצ'גו. טעם הגבינה עדין אך עשיר והיא מופקת מחלב כבשים. מומלץ לחתוך את הגבינה לקוביות ולהגיש לצד יין אדום.

5 המלצות טעימות שאפשר להביא למארחים בסוכה ויוצרים את המתנה המושלמת

יינות

אחד הדברים שאנשים תמיד מסתבכים איתם נוגע ליין. אז איזה בוחרים? קודם כל כזה שגם אתם אוהבים, בעיקר כי תוכלו להסביר עליו, לומר כמה מילים למה הוא מוצלח ולהקטין את הסיכוי שתבחרו משהו פחות מוצלח. דבר שני שמומלץ לשים אליו לב הוא סוג היין ולמי הוא מיועד. אם אתם מתארחים לארוחה קלילה בערב אפשר להביא יין מבעבע, שעלותו לא יקרה,  יין לבן (חשוב לצנן אותו קודם) או יינות אדומים או קברנה סובניון שמשתלבים מעולה עם מגש הגבינות וביחד יהפכו למתנה מושלמת.

5 המלצות טעימות שאפשר להביא למארחים בסוכה ויוצרים את המתנה המושלמת

לחמים

אחרי הרבה שנים שבהן רוב הלחמים הסתכמו בלחם אחיד או פרוס, בשנים האחרונות ניתן למצוא מגוון לחמים גדול ומגוון כמעט בכל סופר וכמובן בכל מאפייה. מלחמי מחמצת ולחמים מקמח מלא ועד לחמי כוסמין ולחמים עם תוספות כמו אגוזים, זיתים או עגבניות מיובשות. זה אולי נשמע כמו מתנה קצת קטנה אבל אם תשדכו ללחם מגש גבינות ואפילו יין תקבלו את השילוב האולטימטיבי שאפילו לא ידרוש מכם עבודה רבה. אגב, מומלץ מאוד לבחור לחמים יותר כבדים עם קראסט פריך כמו לחמים כפריים ובאגט.

5 המלצות טעימות שאפשר להביא למארחים בסוכה ויוצרים את המתנה המושלמת

פירות וירקות

להשלמת המתנה האידיאלית למארחים ניתן להכין מגש פירות ו/או ירקות. ארצנו שופעת בפירות צבעוניים ומתוקים, בירקות מיוחדים ובהמון עשבי תיבול ארומטיים. כל מה שצריך זה לקנות קצת מכל דבר, לחשוב על הצבעוניות של המגש שלכם וליצור פלטה ססגונית עם מיטב תנובת הארץ.

אתם לא חייבים לחתוך את כל הפירות ממש לפרוסות או קוביות, מספיק לפתוח את חלקם לחצי, אבל שימו לב שפירות שנוטים להשחיר כמו תפוחים עדיף להשאיר בשלמותם. ההמלצה שלנו לשילוב מושלם של פירות:  ענבים, קיווי, מנגו, תפוחים, אננס, מלון ופסיפלורה.

אגב, למרות הדעה הרווחת שירקות משתלבים נהדר עם גבינות, פירות הם שידוך לא פחות מוצלח, בעיקר לגבינות כחולות או כאלה עם טעם דומיננטי.

5 המלצות טעימות שאפשר להביא למארחים בסוכה ויוצרים את המתנה המושלמת

שמן זית

כדי להשלים את המתנה המושלמת, שמתאימה בול לחג, בחרנו להמליץ לכם על שמן זית. בין אם מדובר בשמן מזן מנזנילה הדומיננטי עם הטעמים המרירים ובין אם מדובר בפיקואל בעל טעם עדין ונייטרלי, שמן הזית ישלים לכם את המתנה וישתדך מעולה לגבינות, ללחם וכמובן לירקות. אל עניין הטעם תוסיפו את המראה האיכותי של בקבוקי הזכוכית וקיבלתם את המתנה הכי טעימה ואיכותית שיש בלי להשקיע זמן ארוך במטבח.

5 המלצות טעימות שאפשר להביא למארחים בסוכה ויוצרים את המתנה המושלמת

 

Scroll to top