מצרכים:
4 תפוחי אדמה גדולים מסוג דזירה
תרסיס שמן זית
1 קופסת טונה בשמן זית – מסוננת חלקית
4 ביצים
1 כוס גבינת קשקבל מגוררת הגבינות של נני
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
להגשה:
גבינת עיזים למריחה SOIGNON
2 בצלים ירוקים קצוצים
מלח גס
אופן ההכנה:
– מחממים תנור ל-230 מעלות על מצב טורבו.
– קוטמים את החלק העליון של כל תפוח אדמה (שומרים את המכסה), מוציאים את תוכנו בעזרת כף או סכין, ומקפידים להשאיר דפנות בעובי 1-2 ס"מ.
– מתבלים במלח ופלפל את פנים תפוחי האדמה, ממלאים בטונה.
– שוברים ביצה לתוך כל תפוח אדמה, מפזרים גבינה מלמעלה וסוגרים עם המכסה של תפוח האדמה.
– עוטפים בזהירות בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור (או למדורה) ל-30 עד 40 דקות.
– מגישים עם גבינת עיזים, מלח גס, שמן זית ובצל ירוק טרי.
מתכון: אושר אידלמן
צילום: נעם פריסמן