הגבינות של נני
שקשוקה לבנה עם תרד וגבינות

שקשוקה לבנה עם תרד וגבינות

רוצים לשדרג את השקשוקה הקבועה שלכם? נסו להכין שקשוקה לבנה עם תרד וגבינות. ארוחת ערב קלילה שכל המשפחה תאהב, או מנה מושלמת לבראנץ’

מצרכים:
1/2 חבילה עלי תרד קפואים (מדליוני תרד), מופשרת
50 גרם חמאה
2 בצלים, קלופים
1 כף שמן זית, לטיגון הבצל
4 שיני שום, קלופות
2 ו-1/2 כוסות חלב
מלח ופלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
1/2 כוס קוביות גבינת טברנה
50 גרם גבינת צ’דר לבן
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
ביצים כמספר הסועדים

אופן הכנה:
– מגרדים את גבינת הצ’דר.
– קוצצים את הבצל לקוביות ואת השום לפרוסות.
– מטגנים בשמן זית את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
– סוחטים את התרד ומוסיפים לבצל המוזהב.
– מוסיפים חמאה וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
– מוסיפים שמנת וממשיכים לטגן עד שהרוטב מסמיך.
– שוברים ביצים לתוך השקשוקה ומפזרים מעל גבינת טברנה. מפזרים מעל גבינת צ’דר מגוררת ומבשלים על אש נמוכה-בינונית עד שהחלמון במידת העשייה האהובה עליכם.

מתכון: יונית צוקרמן

צלם: אפיק גבאי

 

Scroll to top
X