שקשוקה לבנה עם תרד וגבינות
רוצים לשדרג את השקשוקה הקבועה שלכם? נסו להכין שקשוקה לבנה עם תרד וגבינות. ארוחת ערב קלילה שכל המשפחה תאהב, או מנה מושלמת לבראנץ’
מצרכים:
1/2 חבילה עלי תרד קפואים (מדליוני תרד), מופשרת
50 גרם חמאה
2 בצלים, קלופים
1 כף שמן זית, לטיגון הבצל
4 שיני שום, קלופות
2 ו-1/2 כוסות חלב
מלח ופלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
1/2 כוס קוביות גבינת טברנה
50 גרם גבינת צ’דר לבן
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
ביצים כמספר הסועדים
אופן הכנה:
– מגרדים את גבינת הצ’דר.
– קוצצים את הבצל לקוביות ואת השום לפרוסות.
– מטגנים בשמן זית את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
– סוחטים את התרד ומוסיפים לבצל המוזהב.
– מוסיפים חמאה וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
– מוסיפים שמנת וממשיכים לטגן עד שהרוטב מסמיך.
– שוברים ביצים לתוך השקשוקה ומפזרים מעל גבינת טברנה. מפזרים מעל גבינת צ’דר מגוררת ומבשלים על אש נמוכה-בינונית עד שהחלמון במידת העשייה האהובה עליכם.
מתכון: יונית צוקרמן
צלם: אפיק גבאי