הגבינות של נני
שניצל סטייק כרובית

מצרכים:
1 כרובית בינונית, שטופה היטב
1 כוס קמח
2 ביצים L
2 כפות חרדל דיז’ון MAILLE
1 כוס פירורי לחם או פירורי פנקו
שמן לטיגון

 

לרוטב:
1 כפית חרדל דיג’ון גרגירים MAILLE
1 כפית חרדל דיז’ון חלק MAILLE
2 כפות דבש
1/3 כוס שמן זית
3 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

 

אופן הכנה:
– בסיר גדול שיכול להכיל את הכרובית מחממים מים וממליחים מעט.
– חולטים את הכרובית במים במשך 10 דקות עד שהיא מתחילה להתרכך אבל עדיין יציבה.
– מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שממשיכים (אפשר גם להכין יום קודם).
– פורסים את הכרובית לפרוסות בעובי 2 ס”מ. זה בסדר אם חלק מהפרחים נשברים, נכין גם אותם.
– מניחים 3 קערות רחבות על השיש. באחת שמים קמח, בשנייה ביצים וחרדל ובשלישית פירורי לחם.

שניצל סטייק כרובית
– מצפים את פרוסות הכרובית בקמח ולאחר מכן בביצה עם חרדל ולבסוף בפירורי לחם.

שניצל סטייק כרובית שניצל סטייק כרובית
– מטגנים במחבת עם שמן בגובה 1 ס”מ עד שהכרוביות זהובות מ-2 הצדדים. עוד אופציה היא לאפות את הכרוביות בתנור פשוט מניחים את השניצלים על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן ומתיזים מעל תרסיס שמן (או שמן זית). אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות. מומלץ להפוך באמצע האפייה לצד השני כדי לקבל ציפוי זהוב משני הצדדים.

שניצל סטייק כרובית
– מערבבים את הרוטב בקערה ומגישים לצד השניצלים.

מתכון: רחלי קרוט

צילום: אפיק גבאי

Scroll to top
X