הגבינות של נני
שבלול בצק פילו במילוי גבינות ותרד

שבלול בצק פילו במילוי גבינות ותרד

שבלול בצק פילו במילוי גבינות ותרד שמכינים ממש בקלות וזוללים בשבת בבוקר לצד ביצים קשות וסלט ירקות. אנחנו כבר בדרך להכין

מצרכים:
1 כף שמן זית
1 כף חמאה
1 חבילה עלי פילו
1 חבילה עלי תרד קפוא
1 גבינת עיזים פירמידה קלאסי
1 קופסה קוביות גבינת טברנה הגבינות של נני
200 גרם גבינת מנצ’גו מגורדת
מלח ופלפל

לעיטור:
שומשום
ביצה טרופה

אופן הכנה:
– מפשירים את את התרד וסוחטים היטב.
– מחממים כף שמן זית וכף חמאה ומוסיפים את התרד. מטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהנוזלים מתאדים מעט. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד לקירור.

שבלול בצק פילו עם תרד וגבינות
– מרססים עלה פילו בתרסיס שמן משני הצדדים (חשוב מ-2 הצדדים כי הבצק נטול שומן ואחרת הוא יתייבש ולא יהיה גמיש).
– מורחים שכבה נדיבה של גבינת שמנת בקצה העלה ועל הגבינה מפזרים בנדיבות תרד. מפזרים מעל קוביות גבינת טברנה (ללא נוזלים) וגבינת מנצ’גו מגורדת.

שבלול בצק פילו עם תרד וגבינות
– מגלגלים לרולדה די הדוקה ומגלגלים לשבלול. מניחים בתבנית, מברישים בביצה (או מרססים בשמן) ומפזרים מעט שומשום.

שבלול בצק פילו עם תרד וגבינות
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד הזהבה.

שבלול בצק פילו עם תרד וגבינות

צילום: אפיק גבאי

Scroll to top
X