שבלול בצק פילו במילוי גבינות ותרד
שבלול בצק פילו במילוי גבינות ותרד שמכינים ממש בקלות וזוללים בשבת בבוקר לצד ביצים קשות וסלט ירקות. אנחנו כבר בדרך להכין
מצרכים:
1 כף שמן זית
1 כף חמאה
1 חבילה עלי פילו
1 חבילה עלי תרד קפוא
1 גבינת עיזים פירמידה קלאסי
1 קופסה קוביות גבינת טברנה הגבינות של נני
200 גרם גבינת מנצ’גו מגורדת
מלח ופלפל
לעיטור:
שומשום
ביצה טרופה
אופן הכנה:
– מפשירים את את התרד וסוחטים היטב.
– מחממים כף שמן זית וכף חמאה ומוסיפים את התרד. מטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהנוזלים מתאדים מעט. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד לקירור.
– מרססים עלה פילו בתרסיס שמן משני הצדדים (חשוב מ-2 הצדדים כי הבצק נטול שומן ואחרת הוא יתייבש ולא יהיה גמיש).
– מורחים שכבה נדיבה של גבינת שמנת בקצה העלה ועל הגבינה מפזרים בנדיבות תרד. מפזרים מעל קוביות גבינת טברנה (ללא נוזלים) וגבינת מנצ’גו מגורדת.
– מגלגלים לרולדה די הדוקה ומגלגלים לשבלול. מניחים בתבנית, מברישים בביצה (או מרססים בשמן) ומפזרים מעט שומשום.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד הזהבה.
צילום: אפיק גבאי