הגבינות של נני
מאפה שמרים ממולא בגבינת ‬מנצ‭’‬גו‭ ‬וקשקבל

מאפה שמרים ממולא בגבינת ‬מנצ‭’‬גו‭ ‬וקשקבל

בצק‭ ‬שמרים‭ ‬עשיר‭ ‬אוסף‭ ‬בתוכו‭ ‬מלית‭ ‬של‭ ‬גבינות‭ ‬עזות‭ ‬טעם‭ ‬ועלים‭ ‬ירוקים‭. ‬שיטת‭ ‬העיצוב‭ ‬הפשוטה‭ ‬והחכמה‭ ‬הופכת‭ ‬את‭ ‬עבודת‭ ‬המארח‭ ‬למהירה‭ ‬ונוחה‭. ‬כל‭ ‬מה‭ ‬שנדרש‭ ‬מהסועד‭ ‬זה‭ ‬לבצוע‭ ‬ביד‭ ‬ולנשנש‭ ‬‮–‬‭ ‬בלי‭ ‬סכינים‭ ‬ומזלגות‭. ‬

חומרים‭ ‬ל‭-‬16‭ ‬לחמניות‭ ‬בתבנית‭ ‬מלבנית‭ ‬בגודל‭ ‬25×35‭ ‬ס‭”‬מ‭
לבצק‭:‬
550‭ ‬גרם‭ (‬4‭ ‬כוסות‭ ‬פחות‭ ‬כף‭) ‬קמח‭ ‬לחם
1‭ ‬כף‭ ‬שמרים‭ ‬יבשים
2‭ ‬כפות‭ ‬שטוחות‭ ‬סוכר
1‭ ‬כף‭ ‬שטוחה‭ ‬מלח
50‭ ‬גרם‭ ‬חמאה‭ ‬רכה
320‭ ‬מ‭”‬ל‭ (‬11‭/‬3‭ ‬כוסות‭) ‬מים
למלית‭:‬
4-3‭ ‬כפות‭ ‬שמן‭ ‬זית‭ ‬
4‭ ‬שיני‭ ‬שום‭ ‬קצוצות‭ ‬
1/2‭ ‬צרור‭ ‬פטרוזיליה‭ ‬קצוצה‭ ‬גס
עלים‭ ‬מ‭-‬3‭ ‬גבעולי‭ ‬בזיליקום
קליפה‭ ‬מגוררת‭ ‬מלימון‭ ‬אחד
150‭ ‬גרם‭ ‬גבינת‭ ‬קשקבל‭ ‬מגוררת‭ ‬
150‭ ‬גרם‭ ‬גבינת‭ ‬מנצ‭’‬גו‭ ‬חתוכה‭ ‬לקוביות‭ ‬קטנות
מלח‭ ‬ופלפל‭ ‬שחור‭ ‬

•‭ ‬מכינים‭ ‬את‭ ‬הבצק‭ ‬ומתפיחים‭:‬‭ ‬שמים‭ ‬קמח‭, ‬שמרים‭, ‬סוכר‭, ‬מלח‭ ‬וחמאה‭ ‬בקערת‭ ‬מיקסר‭ ‬עם‭ ‬וו‭ ‬לישה‭. ‬לשים‭ ‬כמה‭ ‬שניות‭ ‬ומוסיפים‭ ‬מים‭ ‬בהדרגה‭ ‬תוך‭ ‬כדי‭ ‬לישה‭ ‬עד‭ ‬שמתקבל‭ ‬בצק‭ ‬מעט‭ ‬דביק‭ (‬ייתכן‭ ‬שלא‭ ‬יהיה‭ ‬צורך‭ ‬בכל‭ ‬המים‭). ‬לשים‭ ‬8‭ ‬דקות‭ ‬עד‭ ‬לקבלת‭ ‬בצק‭ ‬רך‭ ‬ומעט‭ ‬דביק‭. ‬מכסים‭ ‬את‭ ‬הקערה‭ ‬בניילון‭ ‬נצמד‭ ‬ומניחים‭ ‬להתפחה‭ ‬במקום‭ ‬חמים‭ ‬כשעה‭ ‬עד‭ ‬להכפלת‭ ‬הנפח‭.‬
•‭ ‬מכינים‭ ‬את‭ ‬המלית‭:‬‭ ‬מערבבים‭ ‬בקערה‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬החומרים‭ ‬למלית‭ ‬למעט‭ ‬שמן‭ ‬הזית‭.‬
•‭ ‬מרכיבים‭, ‬מתפיחים‭ ‬ואופים‭:‬‭ ‬מרדדים‭ ‬את‭ ‬הבצק‭ ‬על‭ ‬משטח‭ ‬מקומח‭ ‬למלבן‭ ‬בעובי‭ ‬4-3‭ ‬מ‭”‬מ‭. ‬מורחים‭ ‬את‭ ‬פני‭ ‬הבצק‭ ‬בשמן‭ ‬זית‭ ‬בצורה‭ ‬אחידה‭ ‬ומפזרים‭ ‬את‭ ‬המלית‭ ‬על‭ ‬כל‭ ‬שטח‭ ‬המלבן‭. ‬מגלגלים‭ ‬לרולדה‭ ‬הדוקה‭ ‬ופורסים‭ ‬ל‭-‬16‭ ‬פרוסות‭ ‬ברוחב‭ ‬4-3‭ ‬ס‭”‬מ‭.‬
•‭ ‬מניחים‭ ‬את‭ ‬פרוסות‭ ‬הרולדה‭ ‬בתבנית‭ ‬משומנת‭ ‬כך‭ ‬שהחלק‭ ‬החתוך‭ ‬כלפי‭ ‬מעלה‭. ‬מכסים‭ ‬ומתפיחים‭ ‬כשעה‭ ‬כמעט‭ ‬עד‭ ‬להכפלת‭ ‬הנפח‭.‬
•‭ ‬בינתיים‭ ‬מחממים‭ ‬תנור‭ ‬ל‭-‬180‭ ‬מעלות‭.‬
•‭ ‬אופים‭ ‬30-25‭ ‬דקות‭ ‬עם‭ ‬שהמאפה‭ ‬מזהיב‭ ‬בצורה‭ ‬יפה‭. ‬מצננים‭ ‬מעט‭ ‬ומגישים‭. ‬
•‭ ‬שומרים‭ ‬יום‭ ‬בטמפ‭’ ‬החדר‭ ‬או‭ ‬מקפיאים‭ ‬ומחממים‭ ‬בתנור‭ ‬חם‭ ‬לפני‭ ‬ההגשה‭.

 

קרדיט: מגזין על השולחן

Scroll to top
X