מאפה שמרים ממולא בגבינת מנצ’גו וקשקבל
בצק שמרים עשיר אוסף בתוכו מלית של גבינות עזות טעם ועלים ירוקים. שיטת העיצוב הפשוטה והחכמה הופכת את עבודת המארח למהירה ונוחה. כל מה שנדרש מהסועד זה לבצוע ביד ולנשנש – בלי סכינים ומזלגות.
חומרים ל-16 לחמניות בתבנית מלבנית בגודל 25×35 ס”מ
לבצק:
550 גרם (4 כוסות פחות כף) קמח לחם
1 כף שמרים יבשים
2 כפות שטוחות סוכר
1 כף שטוחה מלח
50 גרם חמאה רכה
320 מ”ל (11/3 כוסות) מים
למלית:
4-3 כפות שמן זית
4 שיני שום קצוצות
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה גס
עלים מ-3 גבעולי בזיליקום
קליפה מגוררת מלימון אחד
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
150 גרם גבינת מנצ’גו חתוכה לקוביות קטנות
מלח ופלפל שחור
• מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים קמח, שמרים, סוכר, מלח וחמאה בקערת מיקסר עם וו לישה. לשים כמה שניות ומוסיפים מים בהדרגה תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק מעט דביק (ייתכן שלא יהיה צורך בכל המים). לשים 8 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה עד להכפלת הנפח.
• מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל החומרים למלית למעט שמן הזית.
• מרכיבים, מתפיחים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 4-3 מ”מ. מורחים את פני הבצק בשמן זית בצורה אחידה ומפזרים את המלית על כל שטח המלבן. מגלגלים לרולדה הדוקה ופורסים ל-16 פרוסות ברוחב 4-3 ס”מ.
• מניחים את פרוסות הרולדה בתבנית משומנת כך שהחלק החתוך כלפי מעלה. מכסים ומתפיחים כשעה כמעט עד להכפלת הנפח.
• בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
• אופים 30-25 דקות עם שהמאפה מזהיב בצורה יפה. מצננים מעט ומגישים.
• שומרים יום בטמפ’ החדר או מקפיאים ומחממים בתנור חם לפני ההגשה.
קרדיט: מגזין על השולחן