הגבינות של נני
ריזוטו עם דלורית וגבינות

ריזוטו עם דלורית וגבינות

כל מה שצריך כדי לבשל ריזוטו משגע עם קוביות דלורית ומלא גבינות נמסות זה רק קצת סבלנות. המנה שמתקבלת היא עשירה ומנחמת, שמשאירה טעם של עוד

 

מצרכים:
3 כפות שמן זית
3 כפות חמאה
1 בצל לבן, קלוף
4 שיני שום, קלופות
1 ענף סלרי, שטוף היטב
1 דלורית, קלופה
עלים מ-3 ענפי טימין
1 כוס יין לבן
2 כוסות אורז ריזוטו
8-10 כוסות ציר ירקות או ציר עוף או מים – רותחים
1/2 שקית גבינה שוויצרית הגבינות של נני, מגוררת
1/2 שקית גבינת קשקבל הגבינות של נני, מגוררת
5-6 גילופי גבינת גרנה פדנו
מלח ופלפל שחור

להגשה:
4 גילופי גבינת גרנה פדנו

 

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל, השום והסלרי לקוביות קטנות מאוד.
– בסיר רחב מחממים את השמן והחמאה ומטגנים את הבצל, השום והסלרי עד ריכוך.
– בינתיים חותכים את הדלוריות לקוביות קטנות.
– מוסיפים את הדלורית לסיר ומפזרים מעל עלי טימין.
– מוסיפים יין לבו ומבשלים עד שהיין מגיע לרתיחה.
– מוסיפים אורז ו-2 כוסות מהציר ומבשלים, תוך כדי ערבוב, עד שהנוזלים מתאדים.
– מוסיפים שוב ציר וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, עד שמסיימים עם כל הנוזלים והאורז רך. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד 2 כוסות ציר.
– דקה לסיום מוסיפים את הגבינות, החמאה ומלח ופלפל ומערבבים.
– מגישים חם עם גבינת גרנה פדנו מגולפת מעל.

 

צילום: נמרוד סונדרס

Scroll to top
X