רוסטביף סינטה וסלט מאשוויה חריפה
השילוב בין בשר טוב לירקות צלויים הוא שילוב מנצח – אבי ביטון מלמד אתכם איך להכין מנה קלה ומהירה של סלט ירקות שרופים עם נתחי סינטה צלויים בניחוח תפוז עדין
מצרכים:
לסלט:
3 עגבניות
1 פלפל ירוק חריף
6 שיני שום, קלופות
1 פלפל אדום
1 בצל לבן, קלוף
מלח
¼ כוס שמן זית
מיץ מ- ½ לימון
לסינטה:
1 ק"ג סינטה
1 כף שטוחה מלח דק
¼ כוס מים
2 כפות מעדן פרי תפוז
אופן הכנה:
1. צולים את הירקות על מנגל לוהט עד להשחמה.
2. קוצצים היטב את הירקות הצלויים.
3. מניחים את הירקות בקערה ומתבלים במלח, לימון ושמן זית.
4. צולים את הסינטה במחבת פסים כ-8 דקות מכל צד.
5. מערבבים מעדן פרי תפוז עם שמן זית, מלח ופלפל ומורחים תוך כדי הצלייה על הרוסטביף.
6. מכינים את הטחינה: טוחנים בבלדנר מוט את כל מרכיבי הטחינה לקבלת מרקם חלק.
7. פורסים דק את הסינטה ומגישים לצד הסלט והטחינה.
מתכון: אבי ביטון