הגבינות של נני
קרפ תרד במילוי פלפלים, בצל וגבינה

קרפ תרד במילוי פלפלים, בצל וגבינה

כל אחד צריך מנה קלילה שרק נראית מסובכת כדי להרשים את האורחים. אפרת ליכטנשטט מכינה קרפים בטעם תרד עם מילוי ירקות צלויים וגבינת טברנה

מצרכים ל-8 יחידות בקוטר 20 ס״מ:

2 ביצים

¼1 כוס חלב

1 כף סוכר

1 כפית מלח

1 כוס קמח כוסמין מלא

½ כוס קמח רגיל

1 כפית אבקת אפייה

150 גרם תרד טרי או 150 גרם מדליוני תרד קפוא, מופשר

3 כפות שמן זית

שמן חמניות לטיגון

 

למילוי:

2 בצלים, קלופים חתוכים לפרוסות גדולות

1/2 פלפל אדום פרוס לפרוסות דקות

1 כוס פטריות שיטאקי

¾ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

חופן עלי כוסברה/פטרוזיליה קצוצה

 

להגשה:

100 גרם קוביות גבינת טברנה

פיסטוקים קלויים, קצוצים

 

אופן הכנה:

  1. שוטפים היטב את התרד ונפטרים מהגבעולים הקשים. אם משתמשים בתרד קפוא, מדלגים על השלב הזה.
  2. מחממים כף שמן זית במחבת גדולה ומוסיפים את התרד. מקפיצים כשלוש דקות עד שהתרד הופך סמרטוטי ומעבירים לקרש חיתוך. בעזרת סכין גדולה קוצצים את התרד דק דק.
  3. שמים את כל חומרי הקרפ (כולל התרד המוקפץ/מופשר) בבלנדר וטוחנים למרקם אחיד. מעבירים לקערה.
  4. משמנים קלות מחבת קרפים גדולה בעזרת נייר סופג ומעט שמן. מכינים קרפ אחד קטן ומחליטים אם צריך להוסיף עוד כמה כפות חלב או עוד כמה כפות קמח. הבלילה צריכה להתפזר באופן דק ואחיד על המחבת.
  5. מטגנים כמה דקות מכל צד, ועורמים בערמה עד למילוי.
  6. מכינים את המילוי:
  • משרים את פטריות השיטאקי במים רותחים כ-15 דקות. מסננים וסוחטים מנוזלים, קוצצים גס.
  • פורסים את הבצל והפלפלים לפרוסות וקוצצים דק את הכוסברה או הפטרוזיליה.
  • במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים פלפלים, פטריות, מלח ופלפל ומטגנים כמה דקות יחד. מכבים את האש ומוסיפים כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.
  • ממלאים כל קרפ בתערובת המילוי, מוסיפים 1 כף גבינת טברנה מפוררת ומקפלים.
  • מניחים על צלחת הגשה, מפוררים מעל קוביות גבינת טברנה ופיסטוקים קצוצים ומגישים.

 

מתכון: אפרת ליכטנשטט

צילום: נמרוד סונדרס

Scroll to top
X