מצרכים
- 1 חבילה עוגיות סן מישל
- 2 חלבונים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 4 כפות (40 גרם) מים
לציפוי:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות שמן קנולה
- סוכריות צבעוניות – לא חובה
אופן הכנה:
- שמים את החלבונים בקערת מיקסר נקייה לגמרי משומן, עם וו הקצפה, ועוברים להכין את הסירופ
- בסיר קטן שמים סוכר ומים ומרתיחים על אש בינונית. כשהסירופ מגיע ל-111 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים במהירות גבוהה.
- כשהסירופ מגיע ל-118 מעלות מורידים מהאש ומזלפים, לאט ובזרם דק, לתוך החלבונים בזמן ההקצפה שלהם.
- מקציפים במשך 10 דקות עד שנוצר קצף לבן, בוהק ויציב.
- מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים על העוגיות תלוליות של מרנג.
- מעבירים למקפיא לשעה וחצי לפחות.
- ממיסים את השוקולד במיקרו עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
- מעבירים לכוס שהחלק העליון שלה רחב מרוחב הקרמבו.
- טובלים את הקרמבו, כשהוא הפוך, בתוך השוקולד המומס וממתינים שכל עודפי השוקולד יפלו חזרה לכוס.
- אם רוצים לקשט בסוכריות זה הזמן.
- מחזירים למקפיא, עדיף בתוך קופסה, ושומרים עד שרוצים לאכול (אין בעיה לשמור גם במקרר).
הערות ושדרוגים
- ואם אין מדחום? קודם כל מומלץ לרכוש, זה עולה 100 שקלים בערך ושווה כל שקל. עוד אופציה, פחות מדויקת אבל עדיין עובדת, היא להרתיח את הסוכר והמים במשך 10 דקות בערך עד שהסירופ מסמיך והבועות צפופות יותר. זה בערך הזמן להוריד מהאש ולזלף לתוך החלבונים.
- אפשר לצפות את הקרמבו גם בשוקולד חלב.
- לטעם וניל מוסיפים למרנג, כמה שניות לפני תום ההקצפה, כפית תמצית וניל איכותית.