קרם שמנת עם עוגיות חמאה, תותים ומרנג
כוס קטנה שיש בה הכול – תותים, קרם וגם שברי עוגיות. הכינו את הכפיות, יונית צוקרמן מראה לכם איך להכין קינוח קרמי משגע
מצרכים:
150 גרם עוגיות חמאה סנט מישל
1/4 כוס שמן קוקוס
500 מ”ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
כף גדושה אבקת סוכר
1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל
100 גרם גבינת עיזים למריחה
1 צנצנת מעדן פרי תות סן דלפור
1 כפית תמצית וניל
7 נשיקות מרנג ורודות
12 תותים
1 כף סוכר
אופן הכנה:
- מכניסים את עוגיות החמאה ל-2 שקיות (שקית בתוך שקית) ומכים בהן באמצעות מערוך או פטיש שניצלים עד שנוצרים פירורים קטנים. מעבירים מחצית לקערה גדולה, ואת המחצית השנייה שומרים בצד בשקית.
- מוסיפים לקערת הפירורים שמן קוקוס ומערבבים היטב.
- בקערת מיקסר עם וו בלון טורפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל, מעדן פרי סן תות סן דלפור ותמצית וניל עד לקבלת קרם יציב.
- שוברים את נשיקות המרנג לשברים קטנים, מאחדים עם פירורי העוגיות ששמרנו בשקית (לא אלו עם שמן הקוקוס) ומוסיפים לקרם. מערבלים במיקסר כחצי דקה ומעבירים לשק זילוף.
- חותכים את התותים לרבעים, מניחים בקערה ומפזרים כף סוכר. מערבבים.
- בתחתית כל כוסית, מניחים פירורי עוגיות מהקערה (אלו שעורבבו עם השמן קוקוס).
- מזלפים קרם עד חצי הכוסית, מפזרים מעט תותים, מזלפים שוב קרם ואז מפזרים עוד קצת תותים ומסיימים בשברי עוגיות מהקערה.
הערות:
- אפשר להחליף את גבינת העיזים למריחה בגבינה לבנה או בשמנת חמוצה עם אחוזי שומן גבוהים.
מתכון: יונית צוקרמן
צילום: אפיק גבאי