הגבינות של נני
קערות קדאיף עם קרם גבינת עיזים ומעדן תותים

מצרכים:

  • 150 גרם חמאת אלוויר
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 250 גרם שערות קדאיף

למילוי:

  • 300 גרם גבינת עיזים טרייה למריחה
  • 4-5 כפות אבקת סוכר
  • 1 צנצנת מעדן פרי תות סן דלפור

לקישוט:

  • עלי נענע

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  2. שמים את החמאה, אבקת הסוכר והמלח בקערה ומחממים במיקרו במשך דקה, עד שהחמאה נמסה לגמרי.
  3. שמים את שערות הקדאיף בקערה גדולה, שופכים את התערובת המומסת על שערות הקדאיף ומערבבים היטב.
  4. בתבנית שקעים, מניחים מעט מתערובת הקדאיף בכל שקע. כדי שתיווצר גומה במרכז, יוצרים כדורים קטנים מנייר כסף ומניחים במרכז כל קדאיף. אפשר להשתמש גם באבני אפייה.
  5. אופים בתנור כ-10 דקות, עד שקערות הקדאיף מזהיבות. מצננים ומחלצים את קערות הקדאיף מתבנית השקעים.
  6. מערבבים גבינת עיזים עם אבקת סוכר וממלאים שק זילוף בגבינת עיזים. ממלאים שק זילוף אחר בריבת תות. את שני שקי הזילוף מכניסים לשק זילוף נוסף, וחותכים פתח זילוף בינוני. כך תזלפו קרם בשני צבעים.
  7. מזלפים קרם צבעוני בתנועה מעגלית בכל קערת קדאיף.
  8. מקשטים בעלה נענע.

 

מתכון: יונית צוקרמן

צילום: אפיק גבאי

 

Scroll to top
X