הגבינות של נני
קסטה ביתית

קסטה ביתית

תמיד חלמתם על קסטה במילוי גלידת בננה? או גלידת קפה? ואולי דווקא במילוי גלידת תות? יונית צוקרמן מלמדת אתכם איך להכין קסטה ביתית ייחודית וסופר קלה להכנה

מצרכים:

150 גרם עוגיות חמאה סנט מישל

גלידה בטעם שאוהבים

 

לגנאש:

100 מ"ל חלב קוקוס או שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

כפית אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  1. על תבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים רינג אישי (עדיף רינג מתכוונן).
  2. בתחתית הרינג מניחים עוגיית חמאה אחת, ומכוונים את גודל הרינג לפי גודל העוגייה.
  3. מעל העוגייה, שמים שכבת גלידה בעובי 2 ס"מ בטעם שאוהבים ודוחסים אותה באמצעות כף.
  4. מניחים מעל הגלידה עוד עוגיית חמאה ומוציאים את הרינג.
  5. מכינים גנאש: שמים את מרכיבי הגנאש בקערה ומחממים במיקרו כדקה. מוציאים, מערבבים ומחזירים לחימום של דקה נוספת. מערבבים היטב עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד.
  6. מניחים על חצייה של הקסטה נייר אפייה, ועל החצי הגלוי יוצקים גנאש, כך שתיווצר קסטה חצי-חצי.

 

הערות:

  • במקום הגנאש, אפשר להכין ציפוי ממרח לוטוס: מחממים במיקרו ממרח לוטוס ויוצקים מעל הקסטה.

 

מתכון: יונית צוקרמן

צילום: אפיק גבאי

 

Scroll to top