קסטה ביתית
תמיד חלמתם על קסטה במילוי גלידת בננה? או גלידת קפה? ואולי דווקא במילוי גלידת תות? יונית צוקרמן מלמדת אתכם איך להכין קסטה ביתית ייחודית וסופר קלה להכנה
מצרכים:
150 גרם עוגיות חמאה סנט מישל
גלידה בטעם שאוהבים
לגנאש:
100 מ”ל חלב קוקוס או שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
כפית אבקת סוכר
אופן הכנה:
- על תבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים רינג אישי (עדיף רינג מתכוונן).
- בתחתית הרינג מניחים עוגיית חמאה אחת, ומכוונים את גודל הרינג לפי גודל העוגייה.
- מעל העוגייה, שמים שכבת גלידה בעובי 2 ס”מ בטעם שאוהבים ודוחסים אותה באמצעות כף.
- מניחים מעל הגלידה עוד עוגיית חמאה ומוציאים את הרינג.
- מכינים גנאש: שמים את מרכיבי הגנאש בקערה ומחממים במיקרו כדקה. מוציאים, מערבבים ומחזירים לחימום של דקה נוספת. מערבבים היטב עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד.
- מניחים על חצייה של הקסטה נייר אפייה, ועל החצי הגלוי יוצקים גנאש, כך שתיווצר קסטה חצי-חצי.
הערות:
- במקום הגנאש, אפשר להכין ציפוי ממרח לוטוס: מחממים במיקרו ממרח לוטוס ויוצקים מעל הקסטה.
מתכון: יונית צוקרמן
צילום: אפיק גבאי