הגבינות של נני
קיש פטריות ובצל של אהרוני

קיש פטריות ובצל של אהרוני

ישראל אהרוני מלמד להכין אותנו קיש פטריות ובצל עם גבינת קשקבל ספרדית נהדרת. לא תצליחו להפסיק לאכול אותה!

מצרכים:

חצי קג בצק עלים מלחמים

30 גרם חמאת אלוויר

3 כפות שמן זית

5 בצלים פרוסים

1 כף תימין

1 כף רוזמרין

פטריות פורצ’יני מיובשות מרסטרטו מושרות במים חמים וקצוצות דק

מלח, פלפל גרוס

1 מיכל שמנת מתוקה פלוס חצי כוס חלב

3 ביצים טרופות

רבע כפית אגוז מוסקט

גבינת קשקשבל ספרדית – הגבינות של נני

 

הכנה

-שמים את השמן, חמאה במחבת רחבה ומטגנים את הבצל, תימין ורוזמרין, פטריות יבשות, מלח ופלפל כחמש דקות.

-מערבבים את השמנת עם הביצים, חלב, מלח, פלפל ומוסקט.

-מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט לעלה דג חותכים לעיגול גדול ומרפדים תבנית פאי עם שוליים מוגבהים. דוקרים במזלג פה ושם.

-יוצקים את תערובת הבצל הקרה (מוקפץ) אל הבצק, יוצקים מעל את תערובת השמנת-ביצים, מפזרים מעל את הגבינה ומכסים בנייר כסף.

-אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה. מוציאים את נייר הכסף ואופים עוד 20 דקות עד שהקיש שחום לגמרי.

מגישים עם סלט ירוק

 

מתכון: ישראל אהרוני

צילום: נועם פריסמן

Scroll to top
X