הגבינות של נני
קיש פטריות ובצל מבצק עלים מוכן

ישראל אהרוני מכין מנה צרפתית קלאסית שמתאימה לאירוח חלבי – קיש פטריות ובצל. במקום לעבוד קשה ולהכין בצק פריך, משתמשים בבצק עלים מוכן ונהנים מהכנה מהירה וקלה

 

מצרכים למילוי:

1 חבילה פטריות פורצ’יני מיובשות

3 כפות שמן זית

30 גרם חמאת אלוויר

5 בצלים בינוניים

1 גבעול תימין טרי (רק העלים)

1 גבעול רוזמרין (רק העלים)

1/2 כפית מלח דק

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1 מיכל שמנת לבישול 15%

1/2 כוס חלב 3%

3 ביצים L

1/2 כפית מלח דק

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כפית אגוז מוסקט

 

לקיש:

1 חבילה בצק עלים קפוא (מופשר לפי הוראות היצרן)

100 גרם גבינת קשקבל הגבינות של נני

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את המילוי: משרים את הפטריות המיובשות במים רותחים 15 דקות, מסננים וסוחטים מנוזלים. קוצצים דק.
  3. במחבת רחבה מחממים את השמן והחמאה.
  4. חותכים את הבצל לפרוסות דקות ומוסיפים למחבת. מטגנים 2 דקות.
  5. מוסיפים את התימין, הרוזמרין, פטריות קצוצות, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מטגנים 5 דקות ומסירים מהאש.
  6. בקערה טורפים את השמנת, הביצים, החלב, המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט.
  7. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול גדול ומרפדים תבנית טארט עגולה עם שוליים גבוהים. דוקרים מעט במזלג.
  8. מעל הבצק שמים את תערובת הפטריות והבצל, מעליה יוצקים את תערובת השמנת והביצים, מפזרים מעל את הגבינה ומכסים בנייר כסף.
  9. אופים את הקיש 30 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 20 דקות, עד שהקיש שחום.

מתכון: ישראל אהרוני

צילום: נועם פריסמן

Scroll to top
X