הגבינות של נני
קיש ברוקולי וגבינות

מצרכים לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 130 גרם חמאת אלוויר קרה, חתוכה לקוביות
  • קורט מלח
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים קרים

 

למילוי:

  • 50 גרם חמאת אלוויר
  • 1/2 כוס בצל, קצוץ
  • 1/2 שקית תפרחות ברוקולי מוקפאות
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 100 גרם גבינת קממבר  של נני, פרוסה
  • 100 גרם גבינת ברס בלו, מפוררת
  • 1 שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 1 כף קמח

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח עד קבלת פירורים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבים, שומרים במקרר לפחות לשעה.
  2. מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית, מכסים גם את דפנות התבנית. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 10 דקות.
  4. מכינים את המילוי: ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את הבצל והברוקולי. מסירים מהאש, מתבלים ומפזרים על הבצק שבתבנית. מפזרים את פרוסות הקממבר וגבינת הברס בלו.
  5. מערבבים בקערה את השמנת, הביצים והקמח ויוצקים על התבנית.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 דקות.

 

מתכון: יוסי שטרית

 

 

Scroll to top
X