מצרכים לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 130 גרם חמאת אלוויר קרה, חתוכה לקוביות
- קורט מלח
- 1 ביצה
- 2 כפות מים קרים
למילוי:
- 50 גרם חמאת אלוויר
- 1/2 כוס בצל, קצוץ
- 1/2 שקית תפרחות ברוקולי מוקפאות
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 100 גרם גבינת קממבר של נני, פרוסה
- 100 גרם גבינת ברס בלו, מפוררת
- 1 שמנת מתוקה
- 3 ביצים
- 1 כף קמח
אופן הכנה:
- מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח עד קבלת פירורים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבים, שומרים במקרר לפחות לשעה.
- מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית, מכסים גם את דפנות התבנית. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 10 דקות.
- מכינים את המילוי: ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את הבצל והברוקולי. מסירים מהאש, מתבלים ומפזרים על הבצק שבתבנית. מפזרים את פרוסות הקממבר וגבינת הברס בלו.
- מערבבים בקערה את השמנת, הביצים והקמח ויוצקים על התבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 דקות.
מתכון: יוסי שטרית