הגבינות של נני
קיש בטטות עשיר בגבינות

קיש בטטות עשיר בגבינות

במקום להכין עוד פשטידה, למה שלא תנסו לאפות את המאפה הצרפתי שכולם אוהבים? יונית צוקרמן מראה לכם כמה זה קל לתקתק קיש במילוי בטטות וגבינות

קיש בטטות עשיר בגבינות

מצרכים לבצק:
250 גרם קמח לבן
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
2 כפות מים

מילוי:
1 בצל סגול, קלוף
1 בצל לבן, קלוף
1 בטטה גדולה או 2 קטנות, קלופות
100 גרם גבינת ברס בלו
100 גרם בורסאן טבעי
100 גרם קוביות גבינת טברנה

רוטב רויאל:
מלח ופלפל שחור
1/2 כפית אגוז מוסקט
1 מיכל שמנת מתוקה
3 ביצים

לפיזור מעל: 100 גרם גבינת צ’דר כתום

אופן הכנה:
– מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
– קולפים את הבטטות, חותכים לפרוסות ומבשלים במים עד 3/4 ריכוך הבטטה. מסננים.
– שמים בקערת מיקסר את כל מצרכי הבצק ומערבלים עם וו גיטרה עד שנוצר בצק.

קיש בטטות עשיר בגבינות
– עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
– מרדדים על נייר אפייה ומעבירים לתבנית פאי בקוטר 26-28 ומהדקים לתבנית ולדפנות הפאי.

קיש בטטות עשיר בגבינות קיש בטטות עשיר בגבינות
– בעזרת מזלג מחוררים את הבצק ומכניסים לתנור לאפיה קצרה של 10 דקות על חום של 180 מעלות.

קיש בטטות עשיר בגבינות
– מכינים את המילוי: חותכים את הבצלים לפרוסות ומטגנים במחבת עם 2 כפות שמן. עד שהבצלים מזהיבים. מתבלים במלח ופלפל שחור.
–  כאשר הקיש יוצא מהתנור מניחים עליו את הבצלים והבטטות ומפזרים את הגבינות.
– מערבבים את מצרכי הרויאל ושופכים על הגבינות והבטטות. מגררים מעל את גבינת הצ’דר הכתום.
– אופים את הקיש בתנור החם עד הזהבה.

קיש בטטות עשיר בגבינות

קיש בטטות עשיר בגבינות קיש בטטות עשיר בגבינות

מתכון: יונית צוקרמן

צילום: אפיק גבאי

Scroll to top
X